BMW 3-Serie: Probleem met sloten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 ltr

Hallo, deze 318i(E46) heeft sporadisch(Maar meer wel dan niet) het probleem dat je hem niet van het slot af kunt krijgen,(En soms kun je hem ook niet sluiten)De deuren zijn vergrendeld, zelfs als je de binnen portier deurgrepen probeert gaan ze niet open, alles is vergrendeld!Wat ook gebeurt is dat de ramen soms (als je met het slot aan het friemelen bent) vanzelf omhoog en omlaag gaan.Ik heb het systeem uitgelezen(met Bosch KTS) en krijg de code: 29:Centrale vergrendeling relais voor ontgrendelings functie is kapot(Vrij vertaald van het engels!). Nou weet iemand van die BMW specialisten daar waar dit relais zit, of bedoelt men een centrale vergrendelings computer? En waar zit die en hoe kan ik de functie controleren?Heeft iemand dit probleem al eens gehad(en opgelost)? Bij voorbaat dank

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

bmwf1 (0) PRO, 15 jaar geleden

ZKE Moduul is dan defect, deze zal verv. moeten worden
Denk er wel aan dat deze gecodeerd dient te worden

optimus (0), 15 jaar geleden

Dit is de derde keer dat ik dit tegenkom op deze site. Dus nogmaals, zie www.bmwgm5.com
Daar staat het hele verhaal in. Ik heb gisteren twee stuur relais vervangen op de GM5 module (achter het dashboard kastje). Rotklus, maar het werkt weer! Is een bekend BMW ding.

Sterkte!

John5720 (0) PRO, 14 jaar geleden

De centrale regeleenheid was niet stuk in dit geval. Het probleem zat hem in het slot zelf.Iemand had het al eens gerepareerd.De pin die uit de slotcilinder komt was stuk. Iemand had het al eens aan elkaar gelijm! Ik denk dat omdat dat slot niet goed was het zo nu en dan de verkeerde info door gaf naar de centrale regeleenheid!
Bedankt voor de hulp die ik ontvangen heb.
Groeten John G

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.