BMW 5-Serie: Radio/BC/parkeersensoren doen het niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Goedenavond,

Ik heb een groot probleem en ik hoop dat ik van jullie kennis gebruik mag maken.
We hebben een 523I touring uit 1998 met het volgende probleem;

radio doet het niet eveneens als de radio en de sensoren in de accterbumper doen het niet en bv de knippwrlichten op de tellerklok die doen het ook niet terwijl de knipperlichten het wel gewoon doen.
Ik dacht eerst aan het electrische gedeelte achter het contactslot maar hiermee heb ik het probleem niet opgelost, deze heb ik reeds vervangen.

Ik denk dat het een massa probleem is of dat hij ergens kortsluiting maakt. De storing veroorzaakt dat ik waarschijnlijk niet kan updaten cq hercoderen. In deze auto zit een lcm module die een eprom error geeft (oorzaak waarschijnlijk niet gecodeerd).

Afgelopen weekend heb ik een andere telelrunit er aan gehangen en probleem bleef. Ook andere LCM module en ook dit loste de problemen niet op. De storing zit volgens mij in het IBUS gedeelte.

Is er iemand die mij kan helpen ik kom er niet meer uit. Het is zo'n fijne auto en ik wil hem niet meer kwijt.

Ik heb een hoop achterstallig onderhoud gezien aan deze auto maar wil als eerst deze storing oplossen.

Graag jullie reacties cq adviesen ik kom er niet meer uit. (dankzij marcel hebben we een aantal dingen uit kunnen sluiten maar nog geen oplossing)

Gr,

Marco Polderman

anouk156

Geplaatst door anouk156 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit is dus nog hetzelfde probleem als je vorige post? massa probleem kan,maar gezien je meer dan 30 storingen hebt,zou een can bus probleem kunnen zijn. Wat meet je op pin 6 en 14 ten opzichte van massa van de eobd stekker (indien aanzwezig)??
http://www1.learningbox.nl/uploads/leers...

anouk156 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie maarten. Dit is voor mij hoge school wiskunde. EOBD stekker is aanwezig zit toch onder de motorkap?
Mag ik een keer bij je langs komen zodat we het eens kunnen bekijken?
Ik zou echt niet meer weten hoe ik nu verder moet.

Gr,

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Er zit bij jou in het dorp een heel goed bedrijf die veel in bmw's doet. Denk ik ook storingen zoeken. Niet goedkoop,wel heel goed. even googlen op bmw oudenbosch.

anouk156 (0), 12 jaar geleden

Ja dat is cvs in oudenbosch. Ik zal morgen ook eens die punten meten.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

@anouk156:
Indien u wilt reageren op de laatste reactie, doe dit dan in het tekstvak ONDER de laatste reactie waar “antwoordt direct” boven staat en NIET via de button “citeren”.
Het herhalen van de laatste reactie heeft geen enkele toegevoegde waarde.

anouk156 (0), 12 jaar geleden

Nou ik heb het gevonden.
We hebben van het weekend heel de ibus nagelopen en dingen gemeten. Eerst waren de aangesloten parkeersensoren verdacht dit bleek niet het probleem. De ibus had aan de versterkant twee draden was even raar maar uiteindelijk hadden we het 1 was voor de versterker en de andere gaat naar de telefoon in de missenconsole is een witte stekker die achter de versterker zat bij mij. We haalde de stekker uit elkaar en ja hoor alles deed het weer.

Vandaag heb ik alles weer dicht gemaakt en toch nog even de stekker aangesloten en na een tijdje had ik weer dezelfde storing. Ik de stekker er weer uitgehaald en alles deed het weer.

De stekkers van de telefoon waren heel smerig en ik denk dat daardoor kortsluiting ontstaat. Het is in ieder geval niet de kabelboom want deze heb ik weer aangesloten storing nog steeds weg. Dus het zijn echt de stekkers van de telefoon.

Vandaag is helaas wel mijn thermostaat overleden temperatuur liep opeens giga op en hij blies voluit alleen maar koude lucht. Deze ga ik deze week vervangen en dan zal het wel weer opgelost ziin.Zo niet dan is de waterpomp waarschijnlijk ook aan de beurt.

Gr en bedankt allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.