BMW 3-Serie: Radio/casette doet helemaal niks. E46 nBJ 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 330d

Radio doet niks meer.

wie weet wat misschien het probleem kan zijn ?

rodney607

Geplaatst door rodney607 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Suggesties voor de zoektocht naar de oorzaak:
1) Controleer of er een zekering is doorgebrand.
Als dat het geval is dan eerst de radio uit de slede trekken + zekering vervangen en hopen dat ie niet opnieuw doorbrandt. Als deze heel blijft dan de radio terugplaatsen. Als de zekering opnieuw doorbrandt na inschakelen van het contact, is er ergens een sluiting bij een van de gebruikers of in de kabelboom.
Als er geen zekering is doorgebrand dan ook radio uit de slede trekken en met een voltmeter meten of er op een van de aansluitpennen achter in de installatie-slede 12V (of iets meer) spanning staat.
Zo ja, dan heeft de radio zelf een probleem. Zo nee, dan is ergens een kabelbreuk opgetreden.

2) Met de radio uit de auto, op een accu of acculader proberen of er nog leven in het apparaat zit. Het kan gebeuren dat het lampje van het display kapot is, in combinatie met een probleem in de aansluitingen van de luidsprekerdraden.

Als het probleem in de radio zelf zit (en er de laatste tijd wat vaker dan gebruikelijk lampen moesten worden vervangen), is het raadzaam eens te meten of de door de dynamo afgegeven spanning (normaal tussen 13 of 14 V) niet veel hoger is. In het laatste geval zit het probleem in de spanningsregelaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.