BMW 3-Serie: Rammelend geluid

Bouwjaar: 2009, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

In mijn 320 cabrio 2009 zit sinds ´n paar maanden tussen 2 en 3000 toeren een rammelend geluidje dat lijkt op iets metaal achtigs wat voorin los zit. Het komt er in bij koud wegrijden, maar begint pas na ca. 1,5km rijden. Na ca. 4km rijden is het volledig weg en komt ook niet meer terug. Maar na volledig koude auto is het er weer, en in exact dezelfde procedure. Het ergste hoor je het bij terugloop toerental van 3 naar 2000, met name in de 2e en 3e versnelling. En ook bij stilstaand de motor rond 2500 toeren laten draaien.
Volgens een kenner is het een klepstoter die blijft hangen. Mijn vraag is nu: zou dit werkelijk de oorzaak kunnen zijn?

PetrusP

Geplaatst door PetrusP (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Kan een hydraulische klep zijn.Kan jezelf controleren.Wanneer je het hoort,open je motorkap en luister.Als het bij het kleppendeksel vandaan komt ,is het dat.Ik weet niet wat het onderhoud is ,hoeveel km,s en wat voor olie wordt gebruikt.Als het een klep is,kan je bij de volgende olie verversing een kwart liter ATF in de motor doen .In de oude olie dus.Even laten draaien ,aftappen en nieuwe erin.Maar laat iemand die er verstand van heeft even luisteren.Is zo gebeurd.
Ferry

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Naar de hemel vertrokken?
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.