BMW 3-Serie: remmen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

hallo,
heb een vraagje,als ik aan kom rijden met de auto en ik ga hem parkeren en hij rolt een beetje achteruit dan hoor je volgens mij de remmen slijpen ,het is niet altijd zo ,en ook soms als ik achteruit rij dan hoor je het gewoon een soort slijpend geluid,zou dit aan de rembloken kunnen liggen of kunnen zijn ze vuil(roest) zijn.


alvast bedankt.

travis

Geplaatst door travis (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Johan Hoe is de conditie van de schijven ,hoe dik is de roest aan de achterkant ervan. De spatplaat loopt daar vaak tegen aan. Krik de wagen op en haal de zaak uit elkaar. Ontspan de handrem-schoenen om de schijf er af te kunnen halen. Zo duur zijn die schijven niet en vervang ze als ook het handrem gedeelte uit roest bestaat. Onder het rijden eens aan die rem trekken houdt hem glad. Succes.

travis (0), 13 jaar geleden

hoi,ik weet niet hoe dik de roest zit of zo,maar als ik even tijd heb dit weekend zal ik eens even kijken ,dus even aan de handrem trekken als ik zachtjes rijd blijven ze ook glad.
heb ook zo lampje in het dachbord zitten maar dat brand niet hoor,het is niet altijd dat ik het slijpen hoor.

maar zal ens kijken of ik het voor elkaar krijg.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Met een half uurtje werk weet je meer. BMW rijder.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Roest op de schijven achter zul je er met de handrem niet af krijgen. Kan heel goed in de handrem schoenen zitten die een beetje aanlopen, komt ook vaak veel roest in als je de handrem zelf niet veel gebruikt en gaat dan ook lawaai maken.

gr Martin

travis (0), 13 jaar geleden

hoi allemaal,bedankt voor julie reactie`s ,als ik het goed begrijp denken julie dat het aan de handrem schoenen kan zitten,zal vandaag eens even een achterwiel eraf halen en even kijken.ik gebruik wel regelmatig mijn handrem .en ik denk dat het geluid ook van de voorkant komt hoor ,zal zeker eens kijken,en eventueel wat remmenreiniger erop doen.
groeten

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Johan neem er ook een stuk schuurlinne bij. Groet.

travis (0), 13 jaar geleden

hoi allemaal,heb ze net gewoon wat schoongemaakt met wat schuurlinnen en heb gelijk wat remmenreiniger op de remmen gespoten ,heb net een stukje gereden en ook achteruit natuurlijk en is weer verdwenen,maar denk dat ik er toch maar voor het zekere naar de garage ga om ze allemaal even goed te laten controleren.maar het slijpen is nu weg.

bedankt allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.