BMW 3-Serie: remschoenen vervangen.

Bouwjaar: 1992

Is er iemand die mij kan vertellen hoe ik de remtrommels achter los kan krijgen?
Moet ik eerst de schoenen terugzetten? En zo ja hoe doe ik dat?
Bij voorbaat dank, Jantje

jantje5141

Geplaatst door jantje5141 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stuivenberg (0) PRO, 19 jaar geleden

remtrommels bij jouw bmw is een vaker voorkomend probleem,vooral bij slecht onderhoud komt er een roestrand in je trommels waarachter je schoenen blijven hangen,deze zijn niet terug te stellen.kijk wel even of je handrem terug gesteld is en dan maar slaan en wrikken op de trommels en hopen dat er niet te veel kapot gaat.bij motage wel aan denken om het roestrandje weg te slijpen,succes gep

jantje5141 (0), 19 jaar geleden

leuk gep om zo snel antwoord te krijgen. Laat morgen horen hoe de strijd werd beslist. Gr. Jantje.

alex220 (0), 19 jaar geleden

Je hebt schijfremmen? dan is het zeker mogelijk de handremschoentjes terug te stellen en wel via een gat van de wielbout.Als je hier met een lampje inschijnt kun je ergens een wieltje met tandjes zien deze kun je terugstellen,niet vergeten je kabels te ontspannen bij de handrem.succes

opelfan (0), 19 jaar geleden

remschoenen , dus het gaat over remtrommels alex . Door de roestrand , meestal door een gebrekkig onderhoud , of omdat de onderhoudsintervallen gewoon verder uit elkaar liggen dan vroeger .Er wordt nu eenmaal bij elk onderhoud niet meer naar gekeken .Gewoon een paar goeie tikken tegen geven , wel niet op de zijrand , zouden wel eens stukken kunnen afspringen . Roestrand kan je wegslijpen , maar trommels vervangen wanneer ze te erg ingesleten zijn .
grt m

jantje5141 (0), 19 jaar geleden

Hartelijk dank allemaal. Operatie remtrommels verwijderen is geslaagd.
Gr. Jantje.

alex220 (0), 19 jaar geleden

Ok is gelukkig geslaagd.Sorry maar was van mening dat je schijfremmen had blijkt inderdaad dat er notabene op de e36 ook nog trommeltjes zijn gebruikt.Desalniettemin kun je daar ook via een wielboutgat de remschoenen terugstellen om de trommel te verwijderen.Maw je hoeft er dan geen hamerslagen op te geven met eventueel nadelige gevolgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.