BMW 5-Serie: schakelbak vervangen door een automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: m54

hallo is het mogelijk om mijn 520 i van een schakel om te bouwen naar een automaat of is dit heel ingrijpend en wat moet er allemaal verwisseld worden heeft hier iemand ervaring mee????

raymond7175

Geplaatst door raymond7175 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is wel mogelijk maar volgens mij is het makkelijker gewoon een auto met automaat te kopen. Komt nogal wat bij kijken.

gr Martin

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Waarom zou je er een automaat van willen maken ?

Alles is wel mogelijk, maar het kost ook een paar centen..

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Alle ecu's in de powertrain communicaren met elkaar via een can-bus. Je hebt zo wie zo geen aansluiting op de can-bus voor de automaat-ecu.
En waarschijnlijk moet alle software vervangen gaan worden in Motor, Abs en dashboard. Dat kun je niet zelf en dan ben je afhankelijk van de dealer.

En dan gaan we er maar vanuit dat de automaat in de tunnel past. Soms hebben auto's met een automaat een bredere tunnel.

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Fysiek gaat alles wel passen maar wat ik al zei, denk je kwa kosten veeeel goedkoper uitbent door een auto met automaat te kopen.
Je moet buiten de bak zowieso de hele kabelboom vervangen met alle daaraan hangende onderdelen.

gr Martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.