BMW 1-serie Cabrio 2010: schakelen 1e naar 2e versn. Stotteren vd motor.

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 105

Hallo,
sinds enkele weken heb ik deze BMW cabrio, benz, bj 2010.
- Ten 1e vind ik dat het schakelen van de 1e naar de 2e versnelling zwaar gaat. Net of die niet mooi tegenover elkaar zit, oid.
Soms moet ik de pook er echt, geforceerd, in trekken.
Het lijkt erop dat bij meer toeren het schakelen iets beter gaat. Het rijdt niet echt relaxt. Terugschakelen gaat wel beter.
Waar zou dat aan kunnen liggen?
- Ten 2e startte de auto dit weekend slecht, motorlampje knipperde, auto reageerde erg slecht op gas geven. ANWB las het probleem uit, "misfail 4e cilinder". Aansluitend gestart, lijkt het probleem over te zijn, op licht stotteren onderin. Door de garage is een nwe bobine geplaatst. De volgende ochtend, koude start, toch weer hetzelfde probleem. Weer terug naar de garage.

papasan

Geplaatst door papasan , lid sinds 10 jaar geleden

6 Reacties

oldford PRO, 4 weken geleden

De foutcode die je kreeg was Misfire niet misfail. Een misfire is het ontbreken van een verbranding in een cylinder die de dure katalysator kan beschadigen. Als een gevolg wordt de betreffende cylinder door de motorcomputer uitgeschakeld waardoor de motor slecht op gas geven reageerd.
De oorzaken zijn talloos helaas, vanaf een defecte sensor, via verkeerde brandstofdruk, valse lucht tot aan een mechanisch probleem.

Heb je de auto van een particulier gekocht of van een bedrijf?
In het laatste geval heb je recht op de "wettelijke" garantie en kostenlose reparatie door de verkoper.
Dat geldt dan zowel voor het stotteren/misfire probleem als het schakel probleem.
Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-confo...

N.B.: Doorrijden met dat stotter probleem kan op den duur de dure katalysator slopen.

    De garage is erg meewerkend, geen klagen over, maar ik wil graag zelf ook actief zoeken. We hebben Bovag garantie. thnx - papasan, 4 weken geleden
    Met zelf zoeken kun je je garantie verliezen. Zou ik in ieder geval niet doen. - oldford PRO, 4 weken geleden

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Als je garantie hebt zoals je schrijft , absoluut NIET zelf aan de gang gaan , garantie vervalt dan ook al is de garage meewerkend.

papasan, 3 weken geleden

Door de garage zijn alle 4 de bobines vervangen. De auto start nu goed en loopt mooi.
Echter merk ik, zeker bij een koude motor, dat de auto onderin nog wat stottert.

Ook is de versnellingsbakolie vervangen, maar ben over het schakelen niet echt tevreden. Vind hem toch wat hakkelig schakelen.
Volgens de garage een BmW kwaal.
Is dat zo?

Zit er aan te denken om eens naar een BMW dealer te gaan. Kan die de auto, dieper, uitlezen dan een gewone garage?

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Ja meestal wel , en ze herkennen bepaalde storingsbeelden vaak sneller.

    Auto uit laten lezen bij Hennie v Doorn. Geen opvallende meldingen. Alles gereset, om over 2 wken nogmaals uit te lezen. Bleek motor op enkele pakkingen te zweten/lekken, o.a klepdeksel. Ook bleken de bougies, mits het onderhoudsboekje goed is ingevuld, al ruim 70 dzd km mee draaien. * helaas gaat nu ook af en toe het olie waarschuwingslampje branden. Echt balen. Dit zou kunnen liggen aan de oliepomp. Elektronisch is daar echter niks aan te zien, mogelijk iets mechanisch. # Mijn garage heeft inmiddels de pakkingen, bougies en oliefilter binnen. Hopen dat de problemen, na montage en vervanging over zijn. Het blijft een hele fijne auto, maar om nou iedere week naar de garage te moeten,.... Garage doet echt niet moeilijk, maar dan toch. Gelukkig hebben wij BOVAG garantie. pfff. - papasan, 1 week geleden

papasan, 1 week geleden

Auto uit laten lezen bij Hennie v Doorn. Geen opvallende meldingen. Alles gereset, om over 2 wken nogmaals uit te lezen. Bleek motor op enkele pakkingen te zweten/lekken, o.a klepdeksel. Ook bleken de bougies, mits het onderhoudsboekje goed is ingevuld, al ruim 70 dzd km mee draaien. * helaas gaat nu ook af en toe het olie waarschuwingslampje branden. Echt balen. Dit zou kunnen liggen aan de oliepomp. Elektronisch is daar echter niks aan te zien, mogelijk iets mechanisch. # Mijn garage heeft inmiddels de pakkingen, bougies en oliefilter binnen. Hopen dat de problemen, na montage en vervanging over zijn. Het blijft een hele fijne auto, maar om nou iedere week naar de garage te moeten,.... Garage doet echt niet moeilijk, maar dan toch. Gelukkig hebben wij BOVAG garantie. pfff.

oldford PRO, 1 week geleden

Welke meldingen waren er dan wel? Want als alles perfect is, heeft resetten geen enkel nut, dus dat is om een of andere reden gedaan. Welke reden?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie Cabrio of stel zelf een nieuwe vraag.