BMW 5-Serie: Service interval resetten

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 525I-24V Vanos

Hallo

kan iemand mij vertellen hoe ik bij een 525i-24V Vanos de service interval op het dashboard kan resetten ik las wel iets over pinnen door verbinden kan iemand mij vertellen hoe dit werkt c.q uitleg hierover geven alvast bedankt voor de genomen moeite

gr. Selly

posseidon

Geplaatst door posseidon (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

[url=http://img523.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img523.imageshack.us/img523/3236/...[/img][/url]



Alleen:
E30 1986-1994
E36 1990-1999
E34 1988-1996
E38 1994-2001
E39 1996-1999
Oliebeurt-reset
Sluit een testlampje aan tussen pen 7 van de diagnostische connector en een goede aarde.
Schakel het contact in.
Na drie seconden branden alle vijf groene LED's, zet het contact af.
Inspectiebeurt-reset
Sluit een testlampje aan tussen pen zeven van de diagnostische connector van de motor en een goede aarde.
Schakel het contact in.
Na twaalf seconden gaan alle vijf groene LED's branden, zet het contact af.
Alle modellen
Monteer het terugstelgereedschap voor het BMW servicelampje op de diagnostische connector.
Volg de instructies van de fabrikant.


E38, E39 (vanaf 2000 -), E46, E53


[url=http://img523.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img523.imageshack.us/img523/8682/...[/img][/url]






Auto's zonder een diagnosebus onder de motorkap.

Opmerking:

Het servicelicht dat gaat branden afhankelijk van de afstand die de auto heeft afgelegd, kan alleen worden gereset wanneer meer dan tien liter brandstof is verbruikt.
Het servicelicht dat gaat branden afhankelijk van hoeveel tijd verstreken is, kan alleen worden gereset na een tijdslimiet van twintig dagen.
De tijdsafhankelijke functie van het servicelampje is alleen verkrijgbaar in geselecteerde landen.
Om het tijdsafhankelijke licht of afstandsafhankelijke licht terug te zetten, moet eerst de functie 'afstandsonderhoud resetten' worden geactiveerd.
Het afstandsafhankelijke servicelampje resetten
(Olie- of Inspectiebeurt)

Contactsleutel in positie '0'

Druk op de linkerknop en houd deze ingedrukt op de instrumentenkroon, zet de contactsleutel op positie '1'.

Houd de knop ingedrukt; de status van het servicelicht wordt na vijf seconden getoond. Het display toont OLIEBEURT of INSPECTIE . De overblijvende afstand wordt ook getoond.
Wanneer het afstandsafhankelijk onderhoud wordt getoond met 'reset', is het mogelijk het lampje te resetten. Wanneer het zonder 'reset', wordt getoond, is de minimale verbruikslimiet niet bereikt en kan er niet worden gereset.

Het resetten van het licht, wanneer de gecodeerde minimale limiet is bereikt, houdt u de knop nog vijf seconden ingedrukt om naar de reset-modus te gaan. 'Reset' knippert nu vijf seconden in het display, wanneer u het licht wilt resetten, laat u de knop los, drukt u opnieuw, en laat u de knop weer los (terwijl 'reset' nog steeds knippert). Het nieuwe afstandsafhankelijke onderhoudsschema knippert vijf seconden wanneer het resetkenmerk goed is uitgevoerd.
Wanneer u het afstandsgerelateerde servicelicht niet wilt resetten, kan de bestaande waarde worden aangehouden door de knop los te laten en te wachten tot het display niet meer knippert. Het oude afstandsafhankelijke onderhoudsschema wordt vijf seconden lang getoond.

Wanneer het afstandsafhankelijke onderhoud is gereset, kan het tijdsafhankelijk onderhoud worden gereset. Wanneer deze functie niet aanwezig is, wordt 'Eind SIA' getoond met het oude of nieuwe afstandsafhankelijke onderhoudsschema (afhankelijk van of u het reset of niet).
Tijdsafhankelijk onderhoud
(Jaarlijkse controle)

Wanneer het tijdsafhankelijke onderhoud aanwezig is, wordt de status ervan nu getoond. Wanneer het tijdsafhankelijke onderhoud wordt getoond met 'reset', is de gecodeerde limiet bereikt. Wanneer getoond met 'reset', is de gecodeerde limiet niet bereikt.

Het licht resetten wanneer het gecodeerde minimum is bereikt.
Druk op de knop en houd deze tenminste vijf seconden ingedrukt, het 'reset' licht knippert vijf seconden. Wanneer u de lichtbediening wilt resetten, drukt u opnieuw op de knop en laat deze los (terwijl 'reset' nog knippert). Het nieuwe tijdsafhankelijke onderhoudsschema knippert nu vijf seconden wanneer het resetkenmerk goed is uitgevoerd.
Wanneer u het tijdsgerelateerde servicelicht niet wilt resetten, kan de bestaande waarde worden aangehouden door de knop los te laten en te wachten tot het display niet meer knippert. Het oude tijdsafhankelijke onderhoudsschema wordt vijf seconden lang getoond.

'Eind SIA' wordt dan getoond met de oude of het nieuwe tijdsafhankelijke onderhoudsschema (afhankelijk van of u het reset of niet).


gr.marco

posseidon (0), 16 jaar geleden

Marco bedankt voor je reactie maar wat bedoel je met het terugstelgereedschap van bmw of is dat een andere mogelijkheid om het te resetten in iedergeval hartstikke bedankt voor je snelle reactie TOP!
gr selly

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

kunt gewoon een stroomdraadje gebruiken werkt prima

posseidon (0), 16 jaar geleden

jawel gelukt lampjes branden weer top marco
erg bedankt voor je duidelijke tekening en raad super man als ik weer wat heb hoop ik dat je me uit de brand kan helpen klasse
gr selly

vegito (0), 16 jaar geleden

E46 1998 modellen kan je via ODBII en via de diagnose connector onder de motorkap incl draadje met 7 en 19 dacht ik uit me hoofd verbinden ook resetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.