BMW 5-Serie: startproblemen bij warme motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525

Hoi,
Heb hier een auto van een klant die bij koude motor wel start(iets moeizaam). Indien hij op bedrijfstemperatuur is en je zet de auto uit, kun je hem binnen 2 minuten nog aanslaan. Na 2 minuten hoef je het niet meer te proberen, want dan slaat hij, totdat ie afgekoeld is niet meer aan. Eenmaal gestart loopt hij en rijdt hij als een zonnetje. Het probleem doet zich voor bij warme motor. Zijn dit sensoren die kapot zijn,brandstofopvoeromp of een nokkenas/krukas sensor? Verstuivers lijken mij wel in orde, omdat de motor als die aangeslagen heeft geen kuren vertoond, zoals eerder omschreven. Wie geeft er een suggestie?

Arjan Oostinga

Geplaatst door Arjan Oostinga (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan4905 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik heb het zelfde probleem met een 525 tds,ik heb de brandstofpomp laten reviseren en de gloeibougies vervangen,maar dat mag niet helpen.heb nu compressie gemeten en heb behoorlijk verschil,maar je zou zeggen dat een versleten motor warm juist wel moet aanslaan,ik denk eerder aan een elektronisch probleem ik ben benieuwd of er iemand is die dit probleem al een keer heeft opgelost.(heb de hydraulische klepstoters ook gecheckt en die vind ik ook niet best).

gr.Jan

marcel7031 (0) PRO, 16 jaar geleden

Brandstofdruk loopt terug? Lekkende verstuiver?

UNIVERSEEL11698 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet niet of dit type er ook last van heeft maar als de pomp niet exact op tijd staat heb je hetzelfde probleem.

Sommige types daar was de ditributieketting van uitgerekt, en dan starte hij koud goed maar warm moest je
dan lang doorstarten.
Oiram

jan4905 (0) PRO, 16 jaar geleden

start koud ook al niet meer,en heeft te weinig compressie,heeft inmiddels 400.000 km gelopen.als de motor warm is gloeit deze niet meer en is ie niet aan de gang te krijgen,beetje remreiniger ingespoten en gelijk lopen.

gr.jan

Siem Bijman (165) PRO, 16 jaar geleden

Nokkenas sensor geeft vaak juist dit probleem.

zie: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

jan4905 (0) PRO, 16 jaar geleden

in deze 525 tds zit geen nokkenassensor,heb de motor inmiddels uitmekaar en is behoorlijk versleten,had op een cilinder nog maar 7.5 bar compressiedruk.

gr jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.