BMW 3-Serie: stelschroef bij de injectoren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1900

Hoi,

Ik heb een e46 316i van 1999 waarbij ik uit voorzorg even bij de injectoren en bezineleidingen heb gekeken of er een lekkage was ivm de waarschuwing van de buren dat er een marter bij hun een leiding had doorgebeten.
Was niks aan de hand maar heb tijdens de controle een stelschroef in de buurt van de achterste injector verdraaid ik dat er iets los zat maar het bleek dat je die naar beide kanten kan draaien. Iemand enig idee welke functie deze schroef zou kunnen hebben ? co ?

auto gebruikt tijdens ritten van +/- 16km 35% stad en 65% snelweg (soms sta ik in de file) ongeveer 1 op 12. Geen idee of dit zuinig is of niet voor dit type.

bedankt alvast.

Groeten
Rene

ReneS

Geplaatst door ReneS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

hallo rene

neet dat is waarschijnlijk geen stelschroef!heb je niet toevallig de klem van de benzinedrukregelaar verdraaid ? dit kan ook nog,maar hier is niks aan te stellen!het enige wat er aan te stellen is,is de positie van de gasklep(stand)

1 op 12 is vrij normaal,ligt ook aan je rijgedrag en aan de historie van de motor etc etc..

Stefan

ReneS (0), 17 jaar geleden

bedankt ! ik heb trouwens de gasklep zelf gesteld omdat deze blokkeerde (zat vast). Motor loopt +/- 750-800 toeren stat. Moet deze trouwens met de computer afgesteld worden ?

stefan84 (0), 17 jaar geleden

nee dat hoeft niet rene..maar normaal gesproken staat deze in de basisstand afgesteld,zelf krijg je hem nooit 100% maar als hij gewoon mooi normaal loopt zonder problemen,zou ik er mooi van afblijven zou ik zeggen,

Stefan

ReneS (0), 17 jaar geleden

Stefan,

de bmw loopt redelijk mooi zo te zeggen niet super rond maar allah. Ik moest die avond weg en met een hangende gasklep is niet fijn rijden. als het geen consequenties heeft voor het verbruik laat ik het voorlopig zo.
ga namelijk niet veel meer in de auto investeren. de ramen (rubbers) kraken enorm met dit weer en kost ook al 400 pietermannen om dat op te lossen.

Rene

marcel6952 (0) PRO, 17 jaar geleden

reneS,

400 eurie?? das veel geld.
als je ramen knakken, moet je het eens proberen met de ramen bovenin een mm of 5 te laten zakken, zodat de spanning ervan af is.
is het knakken nu weg? dan moet je een soort teflon tape boven aan de dakreling plakken waar je deurrubber op valt, van voor helemaal tot achter. dit werkt perfect en kost nog niet eens een derde van jouw bedrag.

je moet het dan zo plakken, dat als je deur dicht is, dat je er dan net niks van buiten aan ziet. (dus precies op het scheiden van je deurafdek rubber)

moet je zeker eens proberen is zeker de moeite waard!!

succes.......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.