BMW 3-Serie 2000: Stilvallen na lange afstand - storing brandstofpomp

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 204D1, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Beste leden,

Van deze BMW had ik het probleem dat de wagen na ong. 60km rijden slecht begon te draaien en niet meer kon gestart worden. Storing: 49 RPM sensor Fuel pump. Bij een 2e keer na problemen ook foutcode 5 en 48
Elektrisch gedeelte van deze VP44 pomp ingegeven ter herstelling. Terugmelding gekregen dat alles ok is!!
Isolatie van de magneetklep inspuitvervroeger was verstorven. Deze gedemonteerd, goed geïsoleerd en terug gesoldeerd. Alsook magneetklep hoeveelheidsregeling terug gesoldeerd.

Na montage van alles loopt de auto slecht. Het duurt even voor dat hij op toeren komt, eenmaal op toeren levert hij wel ongeveer zijn vermogen.

Er komt geen enkele storing meer in. Met de tester de hoeveelheidsregelklep etc gecontroleerd en alles ligt binnen de waarden.
Enkel bij controle statische afstelling zit ik een beetje buiten toerantie (moet tussen 0 en 3 zijn en zit op 3.50). De pomp is er in ieder geval niet af geweest en ik heb er niet aan verzet. De compensaties wissen wil de tester niet doen vanwege het iets buiten tolerantie liggen van de statische afstelling.

Moet ik toch de pomp gaan bijstellen of mag ik er vanuit gaan dat ze versleten is?
De pomp is zeker goed ontlucht. (220.000km)

nic163

Geplaatst door nic163 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.