BMW 3-Serie: Draagarm schiet steeds door de steun

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Nadat ik een verkeersheuvel met ca. 40 km/u ben opgereden met de linkerzijde van de auto zijn er problemen met de draagarmsteunrubbers linksvoor. Nadat de draagarmsteunrubber vervangen is schiet de draagarm links er toch steeds weer 'doorheen' (schuift door naar achter). Gevolg is zeer gevoelig weggedrag voor spoorvorming en oneffenheden in de weg. Irritant dus, en de banden slijten daardoor erg snel.

Na twee vervangingen vlak na elkaar (2 mnd tussentijd) zijn de draagarmsteunen vervangen en is er weer een nieuwe draagarmsteunrubber geplaatst. Binnen de kortste keren was deze echter weer in dezelfde staat: Rubber wordt er bijna uitgedrukt aan de achterzijde door de draagarm. Besloten om de schokdempers voor te vervangen, linksvoor bonkte deze aardig. Nu heb ik echter het idee dat hetzelfde euvel weer de kop opsteekt! Op het oog lijkt alles goed vast te ziiten

Wie kan mij, na deze dure reparaties, een hint geven waar het nog in kan zitten? Wat kan er buiten het aangezicht verbogen zijn door de confrontatie met de vluchtheuvel?

Edgar2522

Geplaatst door Edgar2522 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

volgens mij is er dan iets anders aan de hand edgar..

dit kan geen toeval meer zijn,even goed kijken of er niks anders beschadigd is na dit probleempje met de verkeersheuvel..

Stefan

Edgar2522 (0), 17 jaar geleden

Dank je, Stefan.

Hij heeft al meerdere malen op de brug gestaan. Een maal bij BMW dealer en die dachten het op te lossen door een nieuw wiellager. Kostte een flinke duit maar niets opgelost. Daarna diverse malen bij eigen garagist en bandenspecialist (voor de schokdempers). Echter niets 'geks' te vinden.

Vandaar mijn vraag: waar moet men naar kijken? Aanhet wiel kan het niet meer liggen, er zijn ook rondom nieuwe velgen omheen gegegaan.

PS: degene die de vluchtheuvel situatie in het zuiden van het land heeft bedacht (vlak na een bocht direct een scheiding van rechtdoorgaand en afslaan verkeer dmv een flinke heuvel; verkeerd voorgesorteerd en af willen slaan? Forget it...) zou ik graag eens ontmoeten...

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

PS: degene die de vluchtheuvel situatie in het zuiden van het land heeft bedacht (vlak na een bocht direct een scheiding van rechtdoorgaand en afslaan verkeer dmv een flinke heuvel; verkeerd voorgesorteerd en af willen slaan? Forget it...) zou ik graag eens ontmoeten...

quote

dit stond vast wel aangegeven dmv een verkeerdbord! [url=http://imageshack.us][img]http://img291.imageshack.us/img291/649/d...[/img][/url] [url=http://imageshack.us][img]http://img291.imageshack.us/img291/5605/...[/img][/url] paul,

Edgar2522 (0), 17 jaar geleden

[quote=paulkelder]PS: degene die de vluchtheuvel situatie in het zuiden van het land heeft bedacht (vlak na een bocht direct een scheiding van rechtdoorgaand en afslaan verkeer dmv een flinke heuvel; verkeerd voorgesorteerd en af willen slaan? Forget it...) zou ik graag eens ontmoeten...

quote

dit stond vast wel aangegeven dmv een verkeerdbord! [url=http://imageshack.us][url]http://img291.imageshack.us/img291/649/d...[/url][/url] [url=http://imageshack.us][url]http://img291.imageshack.us/img291/5605/...[/url][/url] paul,[/quote]
De bocht en de stoplichten waren wel aangekondigd, maar de zeer overdreven scheiding der weghelften niet :-)

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik ken het edgar....

dit geintje heb ik een keer gehad in utrecht... ik was ''de'' afslag voorbij gereden en wilde daarna bij de eerste benzinepomp effe keren. het was op een avond en donker... en had de middengeleider van zo'n 40cm hoog tussen de 2 rijbanen niet opgemerkt (had dezelfde kleur als het wegdek) terwijl ik net het gas intrapte.. een enorme KLAP... daar stond ik dan boven op de geleider met 4 wielen los van de grond te schommelen.... eerst schik je je kapot, heb onze lieve heer van z'n kruis afgevloekt [url=http://imageshack.us][img]http://img171.imageshack.us/img171/8004/...[/img][/url], later kon ik er ook wel weer om lachen [url=http://imageshack.us][img]http://img91.imageshack.us/img91/9554/gl...[/img][/url]... destemeer omdat de schade nihil bleek te zijn.. een engeltje boven had dit keer haar vruchten afgeworpen :--)

en ''ja'' ik moest [url=http://imageshack.us][img]http://img179.imageshack.us/img179/7916/...[/img][/url] en blazen.

[url=http://imageshack.us][img]http://img83.imageshack.us/img83/474/aut...[/img][/url]

''WELKOM IN UTRECHT''

paul,

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

ik zou toch eens naar je subframe kijken. Die klote dingen hebben mij ook al een subframe gekost.

benony (0), 17 jaar geleden

zit er geen speling op de gewrichten van de draagarmen zelf?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=Edgar2522]PS: degene die de vluchtheuvel situatie in het zuiden van het land heeft bedacht (vlak na een bocht direct een scheiding van rechtdoorgaand en afslaan verkeer dmv een flinke heuvel; verkeerd voorgesorteerd en af willen slaan? Forget it...) zou ik graag eens ontmoeten...[/quote]
Laat me raden:, Knooppunt Ekkersweijer bij Eindhoven.

Groeten Marcel

Edgar2522 (0), 17 jaar geleden

Zal eens laten kijken naar het subframe.
De draagarmen met alles er op en eraan zijn vervangen, nieuwe fusees, schokdempers, . Waar zitten de gewrichten van de draagarm? Aan de draagarm of aan het frame?


Marcel,
Dat was 'm inderdaad... Eindhoven. Bekend punt dus.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

je wil het niet weten hoeveel er daar al de mist in zijn gegaan.

Groeten Marcel

Edgar2522 (0), 17 jaar geleden

Kan ik mij iets bij voorstellen.

Inmiddels heb ik gemerkt dat wederom de draagarmsteun doorgeschoten is: bij elk hobbeltje zwalkt de auto als een aangeschoten duif.

Kan iemand aangeven hoeveel vervanging van het subframe kost? Er zit inmiddels zoveel poen in het oplossen van dit probleem dat ik op het punt sta om de auto gewoon er uit te gooien. Elke 2 maanden nieuwe draagarmsteunen is wel erg prijzig in het onderhoud.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk eens of je een tweedehands subframe op de kop kunt tikken, er zitten hier op de site wel wat vermeldingen naar een specifieke BMW sloperij, dat kan al een hoop in de kosten schelen.

Ik zal eens kijken of ik hem kan vinden voor je.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.