BMW 5-Serie: stuurbekrachtigingsolie bijvullen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0d e60

Beste forumleden,

Kan iemand mij helpen, waar de dop/reservoir zit van mijn stuurbekrachtigingsolie. Het blijkt een kwaal te zijn bij deze autos dat er uit de stuurkolom een soort van schuur/schaaf geluiden komen. Nu heeft een bmw een soort van speciale toevoegingsmiddel ontwikkeld, die je bij de stuurbekrachtigingsolie kan bijvullen, zodat deze probleem wordt verholpen. Ik heb dit middel reeds in bezit.

Ik zie onder de motorkap een dop met ATF olie. Ik denk dat dit hem deze is, echter ik ik hoor van andere mensen die menen dat deze voor ''Automatic Transmission Fuel'' staat. En weer andere mensen zeggen dat dit wel de stuurbekrachtigingsolie is.

Wie o wie kan mij helpen.

Bvd.
Mvg. Yusuf

Black Sea

Geplaatst door Black Sea (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Yusuf, kijk waar de leidingen van dat potje naar toe lopen. Is het een grote plastic zwarte dop dan zit je goed.! Gooi het potje niet te vol, er zit aan de dop een kort peilstokje met aanduidingen .Als de olie zwart ziet in plaats van rose ververs deze dan of kiep wat er in zit leeg. In het begin zal je wat extra pompgeluiden horen maar na enige tijd rust is dat weer weg. De soort olie staat op het deksel. Groeten.

Arnold684 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als er op de zwarte dop ATF staat heb je de goeie, aan alleen de toevoeging erbij gooien heb je niet genoeg wat deze klacht betreft, ben je op de hoogte van de procedure zodat de lubrizol zijn werk goed kan doen?

Black Sea (0), 13 jaar geleden

Arnold,

Wat bedoel je met de procedure zodat de lubrizol zijn werk goed kan doen? Dit is mij totaal onbekend. Kan je wat meer hierover vertellen?

Gr. Yusuf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.