BMW 7-serie 1996: tank

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 105

Bekend probleem tank van e38
Meter geeft genoeg aan, maar auto stopt ermee bij 20 liter.
Alles nagekeken, vlotters gemeten (alles open gemaakt onder de achterbank , links normale waarden, rechts beetje vreemd, maar er komen luchtbellen in de diesel leiding als de tank half leeg is en dat laat de motor aflsaan, stilstand doorstarten en loopt weer tot de eerste scherpe bocht, ondanks dat de pomp dan nog compleet onder "water" lees diesel staat.
Compleet vullen van de tank gaat sinds 2 weken ook niet meer, bij 60 l. slaat hij af... alle leidingen enz gecheckt alles vervangen wat er niet goed uit zag en toch blijft dit vreemde probleem
iemand een idee?

drfeelgood

Geplaatst door drfeelgood (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Highway (115) PRO, 3 jaar geleden

Bij Volvo kwam wel eens voor dat er een scheurtje in de leiding zat in de tank. Ik ga er van uit dat er 1 pomp zit en de andere helft op venturi werking wordt leeg gezogen.

check

Beste antwoord, geplaatst door drfeelgood (0), 3 jaar geleden

Update: probleem gevonden, de opvoer pomp in de tank bleek wel te draaien maar niks te leveren... blijkbaar heeft de inspuitpomp genoeg zuigkracht om zichzelf dan nog wel te kunnen voeden mits de tank vol is, de tank word blijkbaar dan alleen aan de linker zijde leegemaakt en op een gegeven moment komt er lucht in de venturi leiding.
Pomp uit een sloop e39 gemonteerd en alles weer in orde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.