BMW 5-Serie: Te lage Oliedruk storing E60 520i

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Beste forum-leden,

ik heb de afgelopen tijd een probleem met mijn Auto , zodra de auto goed op temperatuur is (flink mee gereden ) houdt de motor regelmatig in bij stationair (bij koppelenen wegrijden ) of als ik in de laagste versneling rijd(bochten/drempels)
wat mij opvalt is dat het toerental terugloopt tot ong +/- 500 rpm en op dat moment krijg ik ook een lage oliedruk storing.
waar ligt het probleem denkt u ?

alvast bedankt voor het meedenken.
Auto heeft ongeveer 200.000 km op teller .

mobel

Geplaatst door mobel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan van alles zijn, maar waarschijnlijk is het een brandstof probleem, van een verkeerde koelvloeistof waarde tot een verkeerde brandstof druk,
het lijkt erop dat de motor te arm draait als ie warm is, daardoor zakt het toerental en gaat uiteindelijk je oliedruk lampje branden.

Beste kun je hem laten uitlezen en de data laten beoordelen.

gr Martin

MJ (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=mobel]Beste forum-leden,
alvast bedankt voor het meedenken.
Auto heeft ongeveer 200.000 km op teller .[/quote]
Maak de de stationair regeling (stappenmotor) eens schoon. Door aanslag ed. reageert ie misschien niet snel genoeg meer. Als er een gasklepsensor opzit (ik ken de E60 niet) zou die ook defect kunnen zijn, bijv. een onderbreking op de weerstandsbaan, het ding schakelt de stappenmotor aan als de gasklep dicht is en weer uit als ie open gaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.