BMW 5-Serie: Temperatuur van de motor te laag?

Bouwjaar: 1993

De temperatuurmeter komt sinds kort niet meer netjes naar het midden zoals voorheen maar blijft net boven het blauwe vlakje hangen, ook als ik al 'n flink aantal kilometers gemaakt heb. Rijd ik dan constant met 'n koude motor? Te warm is natuurlijk niet goed maar hoe erg is (te) koud? Auto rijd wel gewoon lekker, geen meldingen ofzo.

esther2949

Geplaatst door esther2949 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Thermostaat (laten) vervangen.

racer_stef (0), 19 jaar geleden

duidelijk thermostaat ja. en ja je heb de hele tijd met een te koude motor gereden. zolang je rustig hebv gereden is t niet echt meteen een probleem. thermostaat blijft dan open en kan dan niet op temprateur komen.

groet en succes

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Je motor mag zeker niet te koud blijven. Dan smeert de olie niet goed genoeg.
Het is idd je thermostaat.
Je waterstroom loopt nu permanent door je radiateur. Je kunt dit probleem even oplossen een paar dagen door je grille aan de voorzijde af te plakken zodat er geen rijwind meer binnenkomt. Ik heb dit een tijdje gedaan omdat ik niet naar de garage kon.
Moet je even proberen hoeveel je moet plakken want anders wordt het ding te warm.
Groetjes,
Opeltjetje Michiel

esther2949 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de info, jullie zijn lekker eensgezind :-) ik heb begrepen dat 'n thermostaat niet de duurste ingreep is (..en wat moet, moet natuurlijk toch) dus ga ik z.s.m naar de garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.