BMW 5-Serie: chip tuning ?

Bouwjaar: 1998

Ik heb eeb BMW 525 TDS van 1998,143 pk, automaat kilometerstand 275.000 km. Ik denk er over om deze auto te laten chip-tunen.Puur om meer koppel te verkrijgen tijdens inhalen,etc. Mijn vraag is of dit wel verstandig is gezien de kilometersatand van de auto ?
En of dit eventuel nadelige gevolgen kan hebben voor de hele aandrijflijn,automaat,assen,levensduur,temperatuur, etc.?

Ook heb ik ergens op internet gelezen over een upgrade van de huidige software bij BMW. Bestaat dit en is dit misschien verstandiger ?

Met vriendelijke groet,

twagt

Geplaatst door twagt (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 19 jaar geleden

upgrade van originele software heeft geen zin wat vermogen betreft.
chiptuning is niet aan te raden met 275000km. ook hebben wij de ervaring dat motoren spontaan uitvallen na een tuningactie omdat de originele software foute waardes binnenkrijgt waardoor de brandstof word afgesloten als veiligheid zodat motorschade word voorkomen.

twagt (0), 19 jaar geleden

Oke dan laat ik het voor wat het is, heb geen zin in problemen cq. kosten. Hij moet voorlopig nog even mee. Ieder geval erg bedankt voor het advies.

Luc6660 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb de zelfde auto alleen met 212000 km
heb deze laten chip tunen en het werkt perfect heb al +/- 5000km probleemloos gereden. Wel goed onderhouden natuurlijk, tip is eventueel om na flink gassen bij het stoppen de motor even stationair te laten draaien dat is beter voor de turbo(koeling)
wat is je brandstof verbruik?
het mijne is van (voor chip) 12.5L / 100km naar (na chip) 9.5L/100km gegaan(ik rij stevig door).

Groeten Luuk
weet niet of je er iets aan hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.