BMW 3-Serie: Thermostaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: E46 Automaat

Thermostaat voor 2de keer vervangen.Temp liep nog steeds niet naar het midden bij buitentemperatuur van beneden 0 graden. Op snelweg loopt hij zelfs meer terug. Na onderzoek een sensor vervangen Van 10 euro bij garage (weet niet wat voor sensor, iemand een idee?). Nu nog steeds hetzelfde probleem, ook de visco is goed. Ben nu einde raad. Is het mogelijk dat De wijzer bij lage buitentemperaturen zowiezo niet helemaal in het midden komt. Je zou dan denken dat de motortemperatuur niet exact 90 graden is. Kent iemand dit probleem?? Kachel word wel gewoon warm, maar kan mischien wel warmer.

Groeten SCJ

scj

Geplaatst door scj (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

svaleras (100), 16 jaar geleden

Volgens mij is er niets aan de hand. Zover ik weet is het niet anders dan normaal dat de temperatuur heel iets terugloopt op de snelweg en met koud weer. De motor wordt deels ook gekoeld door lucht, en deze is op het moment koud. Zolang het niet oploopt, is er volgens mij niets aan de hand. Waarom moet de wijzer precies in het midden staan dan?? De motor komt toch op bedrijfstemperatuur neem ik aan? Bij mijn BMW is de motortemperatuur op de boordcomputer zomers 90C en swinters 83C....niks mis mee, dat kleine beetje minder. Liever dan meer.
Maar misschien dat anderen daar een andere mening over hebben, of een betere verklaring.

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Voorlopig mee eens.
eerst maar even aanzien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.