BMW 5-Serie: Tijdens rijden valt motor uit en daarna direct weer aan

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: M20B20

Mijn BMW 5serie met een 2.0 6 cylinder (m20) valt tijdens het rijden uit en slaat direct weer aan. Lijkt net alsof de stroom even volledig verdwijnt van de motor of motormanagement (me radio/lichten etc blijven gewoon werken).
Ook het starten gaat moeizaam, bij het starten lijkt de auto aan de slaan, maar slaat direct weer uit. Soms is het na 2x starten dat die goed loopt, en soms ben je 5 minuten aan het rotzooien.

Als die eenmaal loopt valt die zoals ik net al schreef soms even uit en een tel later doet die het weer goed. Soms is dit 2 dagen niet, en soms is het elke 2 seconden.
(warme of koude motor maakt niet uit voor het probleem)

We hebben de auto al meerdere malen uitgelezen. Eerst kwam er uit dat de brandstofpomp relais kapot was. Uit eindelijke hebben we dit vervangen, maar werkte niet.

Verder is zijn alle contacten ook schoongemaakt en ingespoten, maar dit maakt helaas ook geen verschil.

Het enige wat me wel een beetje opvalt is dat als ik eraan bezig ben geweest dat die het vaak weer een dag zonder problemen doet, maar dit kan ook gewoon toeval zijn.

Het volgende is er uiteindelijk allemaal vervangen:
- Brandstofpomp relais
- Brandstofpomp
- Bougies
- Ontsteking
temperatuursensor voor de ECU (die andere is alleen voor de meter op het dashbord)
- Motormanagement (ECU) (na geen ideeen meer te hebben dachten we dat waarschijnlijk de motormanagement niet lekker zou zijn, maar dit maakt ook niet uit)

Zijn er misschien mensen die nog ideeen hebben? want ik ben inmiddels door mijn ideeen heen.

Bedankt alvast!

Roy5000

Geplaatst door Roy5000 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik denk dat je wat metingen op diverse punten moet verrichten.
Lampje op het dashboard en dan aansluiten op de voeding van de brandstofpomp, de voeding van de injectors, bobine, computer, etc.
En dan tijdens uitvallen/inhouden kijken of de lamp uit gaat of niet.
Of met een draaiende motor aan de kabelboom trekken/duwen/knijpen om te zien of je een reactie kunt krijgen.

Je start probleem kan natuurlijk van alles zijn. Misschien eens een keer een 4-gas test (laten) doen met koude motor? Kun je tenminste wat zien.

Roy5000 (0), 12 jaar geleden

[quote=oldford]Ik denk dat je wat metingen op diverse punten moet verrichten.
Lampje op het dashboard en dan aansluiten op de voeding van de brandstofpomp, de voeding van de injectors, bobine, computer, etc.
En dan tijdens uitvallen/inhouden kijken of de lamp uit gaat of niet.
Of met een draaiende motor aan de kabelboom trekken/duwen/knijpen om te zien of je een reactie kunt krijgen.

Je start probleem kan natuurlijk van alles zijn. Misschien eens een keer een 4-gas test (laten) doen met koude motor? Kun je tenminste wat zien.[/quote]
Dat start probleem vind ik nog niet zo heel erg. hij start uiteindelijk wel. Maar dat probleem tijdens het rijden is gewoon heel erg irritant. Soms dan geef je gas in de eerste versnelling, dan zit je bijvoorbeeld bij 4000 toeren, en dan is het opeens een flinke tik die je krijgt. Het is dat je dan een gordel om heb, anders zit je mooi met je gezicht in het stuur.

Maar goed. Aan de kabelboom trekken, en duwen en bewegen enzo heb ik al geprobeerd. Dan is er niks geen reactie te zien. Een lampje aansluiten is misschien wel een optie, maar ik denk zelf dat we daar niet zoveel mee opschieten, maar ik ga het zeker proberen, en laat het ook even weten wat er uit is gekomen.

Zijn er verder nog ideeen van mensen?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt een probleem en dat manifesteert zich overduidelijk tijdens het starten.
Dat wil niet zeggen dat het probleem 5 seconden na het aanslaan weg is. Zal wel continue aanwezig zijn, maar met minder invloed.
Los je het startprobleem op, dan los je waarschijnlijk meerdere kleine dingen ook op, misschien wel alles.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.