BMW 5-Serie: Tikkend geluid uit de voorkant van de motor ter hoogte van de ko

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530 d

Sinds twee dagen komt een een tikkend metaalachtig geluid uit de voorzijde van de motor van mijn BMW E 39 530d van 2001. Het geluid is alleen buiten de auto hoorbaar en niet in de auto, ook niet tijdens het rijden. Het is nu (na twee dagen) wat constanter aanwezig dan in het begin. Het geluid gaat vanuit het laagste toerental mee op- en neer, maar wordt daarna door de motor zelf overstemd. De motor heeft verder geen storingen en geeft niets aan, alles presteert normaal. Wel lijkt het brandstofverbuik iets minder gunstig te zijn. Ik rijd 800 kilometer per week, waarvan 600 op de snelweg met zeer constante snelheden van tussen de 100 en de 130 km. per uur en ik kom niet in files terecht! Het verbruik ligt daardoor tegen de 1:14 aan, maar dit lijkt nu richting 1:13 te zijn gegaan. De kilometerstand is 170.000 km en alle onderhoud is uitgevoerd. De motor is twee jaar geleden gechipt tot 230 pk.

breekijzer

Geplaatst door breekijzer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

rhendrikx (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Mijn 530d dat ook ca. 1:14. Echter een beetje file doet het vebruik ras stijgen (slippende automaat). Ironisch genoeg veel meer dan een periode van hard scheuren.... ;)

Verder loopt het verbruik in de winter (koud) ook flink op. Dat is me bij eerdere diesels ook al opgevallen. Alles tussen 1:12 en 1:16 is zo mogelijk met deze auto....

Gr. Raoul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.