BMW 325TD-1993: Toerenteller blijft hangen op 3000 toeren

Bouwjaar: 1993

Na een lange rit blijft mijn toerenteller soms hangen op +-3000 toeren, hij gaat dan niet meer hoger.Na bvb. 5 minuten stoppen werkt deze toerenteller terug normaal.Heb ook geen problemen bij korte ritten.Ik denk dat dit verschijnsel komt door de warmte van het dashboard en hierdoor de wijzer stroever beweegt.
Ik heb de toerenteller een jaar geleden gedemonteerd en een druppeltje WD40 op het asje van de wijzer laten lopen, nadien was er geen probleem meer gedurende 6 maanden.
Wat is de oplossing voor dit probleem
Bedankt,
Marcel

Beemer-B

Geplaatst door Beemer-B (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

komt de wyzer niet tegen de toerentelplaat?kan zyn dat het met uit zetting door warmte heeft te maken. misschien wer smeren of de wyzer iets v/d deplaat af te buigen

Beemer-B (0), 18 jaar geleden

Martin,
heb ik nagekeken, wijzer komt niet tegen de plaat.
ik heb dit probleem alleen maar na een lange rit en wanneer de plexi afdekplaat van de tellers warm aanvoeld door de verlichting ervan.Volgens mij blokkeerd de naald door het warmteeffect op de lagering van de naald van de toerenteller.
Ik zal alles nog eens demonteren en smeren met druppeltje WD40
Als je de

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.