BMW 5-Serie: turbo 524 1994

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Diesel, Motorcode: 524td

hallo,

heb vandaag m,n luchtfilterhuis er eens afgeschroefd om de turbo eens te bekijken had verder gen klachten o.i.d. maar wou gewoon eens de turbo controleren. nu voel ik axiaal (naar voor en achter) geen speling maar als ik de as vastpak en naar boven en beneden beweeg voel ik wel erg veel speling radiaal dus. ik schat een m.m. of 3 ongeveer. als de motor draait en ik geef gas en laat los zie je soms ok het asje op en neer schudden dit lijkt me dus nog lang niet goed. wat is jullie mening hierover?

groeten frank

jakobs4863

Geplaatst door jakobs4863 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

hij heeft altijd wel speling al is 3 mm teveel.
deze draaid op een olie film dus dan is de ruimte met olie op gevuld.
word de speling teveel dan gaat hij veel olie gebruiken.

groetjes jan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Frank

Zoveel speling is niet echt normaal, voelde je die speling de eerste keer of na tig keer heen en weer bewegen van het asje ? dan is namelijk ook de olie weg tussen glijlager en as..

Een klein beetje kan geen kwaad, maar verbruikt hij ook olie, of is de inlaat of uitlaat zijde van de turbo ook nat van de olie ? Maakt de turbo een raar geluid of mis je ook vermogen ( turbodruk ) ? Dat zijn ook wat tekenen van een slechte turbo.

Voor een nieuwe, kijk eens op www.motair.de ( zitten in Koln ) en neem eens contact met ze op..Ze zijn goed, behulpzaam, en niet te duur!

Gr Stefan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Jan was me al voor :)

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja stefan daar hebben we al meer last van

groetjes jan

jakobs4863 (0), 14 jaar geleden

hallo,
verder heb ik geen klachten nee over olieverbruik of gekke geluiden trekklachteh o.i.d. maar ik zal eens gaan rond kijken voor een nieuwe turbo denk ik maar want deze vertrouw ik dus niet meer. bedankt voor jullie tips!

groeten frank

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Laat even weten hoe het afgelopen is Frank,

Gr Stefan

jakobs4863 (0), 14 jaar geleden

hallo allemaal,
ik heb ondertussen een nieuwe turbo monteerd. ik kon hem hier in de buurt vrij goedkoop krijgen omdat ik korting kreeg via mijn werk. bedankt voor de reacties!

gr frank

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback!

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.