BMW 3-Serie: uitbouwen waterpomp 318i automaat e36

Bouwjaar: 1991

Momenteel ben ik bezig met het vervangen van de waterpomp (E36). Ik heb me laten vertellen dat het het makkelijkste is, eerst de radiateur te verwijderen. Zo gezegd zo gedaan. Nu ben ik beland bij de fan die met een bout 32 vast zit. Deze zou in tegengestelde richting losgedraaid moeten worden en tegelijkertijd de poelie tegen houden met een schroevendraaier. Probleem is echter dat ik deze bout niet los krijg. Heb ook al geprobeerd om met een hamer te tikken om zo de bout ahw te laten "schrikken" maar dit mag niet baten. Ik heb toen een garage gebeld om te vragen, als ik de 4 boutjes van de waterpomp (die in het blok zitten) losschroef, of ik het dan in zijn geheel eruit kan halen. Dit was volgens hun mogelijk, dus heb deze boutjes eruit gehaald, maar alles zit nog steeds muur vast.

Nu is mijn vraag... kan ik, gezien de boutjes van de waterpomp verwijderd zijn, de waterpomp mét de fan aan een stuk eruit halen, of moet ik eerst de fan demonteren. Zo ja, heeft iemand een tip waardoor ik 'm makkelijker uit het blok krijg gezien het geheel nog steeds muur vast zit.

Sarena

Geplaatst door Sarena (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alex207 (0), 18 jaar geleden

kunnen behoorlijk vastzitten.Kijk eens op je waterpomphuis of hier nog 2 boutgaten inzitten indien ja zal dit M6 zijn 2 bouten erin, deze kun je dan gelijkmatig indraaien zodat de pomp niet kantelt dan zou die los moeten komen.

alex207 (0), 18 jaar geleden

kijk je email naar,zitten bijlages bij succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.