BMW 316i: lamje achter km stand

Bouwjaar: 1993

sinds kort knippert er een klein rond lampje achter de km stand op het dashboard.
weet iemand waar dit op duidt?

almere

Geplaatst door almere (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Wauter (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik geloof dat ie dan om een onderhoudsbeurt vraagt.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

waarschijnlijk met een klok symbool? dan is het tijd voor jaarlijks onderhoud.

Als je het contact aanzet zie je het service interval display. Je weet (waarschijnlijk) dat de groene lampjes aangeven hoe lang je nog te gaan hebt voordat je weer onderhoud nodig hebt. Zijn de groene lampjes 'op' dan zal een geel lampje gaan branden in combinatie met de tekst 'oilservice' of 'inspection'. Dit geeft aan welke soort onderhoud uitgevoerd dient te worden.

Maar omdat auto's minstens 1x per jaar voor onderhoud moeten, zit er ook een tijdgerelateerde melding in. Dat is een lampje met een soort klokje erin. Die gaat branden als het een jaar geleden is dat de auto een onderhoudsbeurt heeft gehad. Beter gezegd; het is een jaar terug sinds de garage het systeem heeft gereset. Het kan zijn dat je 2 maanden geleden nog geweest bent bij een algemene garage , die niet de tools heeft om het te resetten of het is vergeten.

almere (0), 18 jaar geleden

bedankt wouter en alex maar er zit geen kloksymbool bij, het is een klein oranje stipje pal achter de letters km die achter de kilometerstand staan (km stand is ook oranje verlicht) en het stipje knippert.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hmm... en als je het contact aanzet zie je geen groene lampjes meer? Dan is het zeer waarschijnlijk het signaal dat het tijd is een afspraak te maken met je dealer voor (komend) onderhoud.

Johnny5752 (0), 18 jaar geleden

Bel even een willekeurige dealer, die zou het je zo moeten kunnen vertellen. Een knipperend lampje zegt mij niets. Ik weet wel dat veel displays last krijgen van wegvallende pixels, dus dit zou gewoon een kleine storing in je display kunnen zijn

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Was er niet iets met een 'manipulatiesignaal'dwz met de klok gerommeld?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.