BMW 3-Serie: venstermotor 320i Coupé

Bouwjaar: 1994

Regelmatig weigert het motortje te reageren om de venster te bedienen. Ik hoor wel het klikken in de venstermotor. De coupé heeft ook een kleine schakelaar in het sluitstuk in de deuropening voor het bedienen van het venster - ruit zakt één cm bij openen en beweegt naar omhoog (sluit) bij sluiten van het portier. Ik los dit probleem keer op keer op met het ontkoppelen van de twee contactstekers op de venstermotor en de behuizing rond de wikkelingen wat te bewegen. Misschien vervang ik beter het motortje maar dan zou ik graag van iemand de procedure vernemen om het juiste motorverloop (stand van de venster) te vernemen zodat de ruit niet zakt als ik het portier sluit en naar omhoog beweegt wanneer ik het portier open.

De Visscher

Geplaatst door De Visscher (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

dat stukje openen en sluiten moet je er echt niet uithalen! Omdat het hier gaat om deuren zonder raamstijl is het belangrijk het ruit iets open te hebben om zo drukopbouw in de cabine te voorkomen.

Vervang het motortje gewoon. Afstelling kan ik je niet mee helpen maar ik meen te herinneren dat het een zelflerend systeem is. Dus met 1x omhoog en 1x omlaag ben je er al .. maar da's dus ff gokwerk!

De Visscher (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag het venstermotortje vervangen en alles werkt terug prima. Ik heb dus niets moeten resetten. Zo een defect motortje kan nogal raar uit de hoek komen zoals: werkt wel en dan niet - bij het induwen van de knop om de ruit naar beneden te laten gaat de ruit naar omhoog en omgekeerd - bij het sluiten van het portier gaat de ruit een stukje naar beneden en bij het openen volledig naar omhoog - de module zelf achter het handschoenkastje was niet defect - vastgesteld door vervanging - let op linkse motor heeft nr. 77 - rechts heeft 78 - indien er vragen zijn om dit motortje te vervangen in het portier kunt ge me altijd bereiken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.