BMW 3-serie 2015: Ventilatie / airco

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Bmw 320 GT bwj 2015.
Er komt tijdens een lange rit geen lucht meer binnen in de auto. Je hoort de ventilator blazen maar de lucht wordt belemmerd om in het interieur te komen.Eerst dachten we dat de airco defect was maar eigenlijk hadden we pas door dat de luchtdoorlaat dicht is. Dit komt voor in automatisch stand. Als we de auto volledig afsluiten ongeveer 15min dan is de luchtdoorlaat terug ok maar na een tijd komt het probleem terug. Bij de laatste lange rit hebben we niet met automatische regeling gereden en dan verloopt alles goed met de luchtdoorlaat. Wat kan dit veroorzaken?

Koebel

Geplaatst door Koebel (60) , lid sinds 2 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

quikfit (720), 1 maand geleden

De automatische stand?

kaleido 1 (2285) PRO, 1 maand geleden

Vriest de verdamper niet dicht ?
Als de situatie zich voordoet en je zet de auto uit kijk dan eens onder de auto of daar veel water onderuit lekt in het midden bij het schutbord.

Koebel (60), 1 maand geleden

Ook als de airco niet moet werken gaat er na een tijd een klep dicht in automatisch stand dat er geen lucht meer naar binnen geblazen wordt. Als ik dan de automatische regeling uitzet en manueel de ventilator volle bak zet komt er ook geen verse lucht binnen. Als ik dan 15min de auto afsluit en de automatische regeling uitzet dan staat de klep terug open en komt de lucht terug binnen. Ik kan dan ook de airco aanzetten (zonder automatisch aan te leggen) en dan komt er koude lucht binnen maar die is dan zeer koud omdat de temperatuur niet geregeld wordt door de automatische besturing denk ik. We dachten ook eerst dat de airco defect was en hebben een nieuwe radiator laten steken met nieuw koelmiddel maar na enkele uren (op reis) komt er geen lucht meer binnen ook al is het rechtstreekse lucht van buiten...

    Nog iemand met dit fenomeen? Weet iemand hoe het kleppensysteem in elkaar zit? Hoe wordt de lucht naar het raam gestuurd of naar de voeten of horizontaal naar interieur? - Koebel (60), 1 maand geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.