BMW 5-Serie: vermogen weg

Bouwjaar: 1996, Motorcode: 523i

Hallo motor heeft 84000km en op 70000KM heb ik lpg installatie laten plaatsen. Nu vandaag nieuwe filter laten plaatsen en vermogen is weg. Zou dit nu toeval zijn, want hij heeft het ook als ik op benzine rijd. Zoals elders vermeld misschien nokkenassensor en/of krukassensor. Is toch toevallig dan he? Ga straks eens kijken of ik iets op de TIS terugvindt maar mischien is hier iemand die al raad weet. Bedankt alvast.

dennis2079

Geplaatst door dennis2079 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je moet er eerst voor zorgen dat hij op benzine goed loopt.

Ik denk dat uitlezen het verstandigst is, en vanaf daar verder zoeken gaan.

Gr Stefan

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

Heb juist alle niveau´s gecheckt en beetje olie en koelvloeistof bijgevuld, fiches van gasklephuis is losgedaan uitgeblazen en teruggeplaatst. Ritje gedaan op benzine alles super, daarna op gas ook super. dus geen probleem meer. Moet sffs naar aalst en terug een rit van 200km als hij het dan niet doet zal er misschien wat vocht in verdamper gezeten hebben misschien? Of toch krukassensor en nokkenassensor die misschien kuren heeft. Dan zal ik hem maandag toch maar eens uitlezen. Fingers crossed en zien wat hij sffs doet.
Grtz

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ben benieuwt dennis.

Gr Stefan

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

Stefan, ik heb vandaag een kleine 300km gedaan en hij heeft geen kuren meer gehad, raar maar waar. Ga wachten tot volgende keer en dan toch maar eens laten uitlezen. Denk toch dat het aan de nieuwe verdamper moet gelegen hebben. Laat nog wel iets weten, bedankt

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

Eindelijk de tijd gehad om hem uit te laten lezen en tis dus de krukassensor, nu nog laten maken.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dennis,

Weet even niet zeker of het bij dit type ook het geval is, maar vaker krijg je de storingscode van de krukaspositiesensor als de motor alleen op contact staat, en verdwijnt deze weer als de motor loopt..

Weet dus niet hoe hij uitgelezen is of wat precies de storingscode was, maar een haperende BDP sensor word niet altijd als fout opgeslagen, en vaker heb je andere symptomen bij een mankement aan deze sensor.

Gr Stefan

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

Ben dus naar andere BMW garage geweest voor het uitlezen met DIS-module en deze kreeg 83 keer de foutcode krukasimpulsgever. Daarom viel de auto in noodloop. Tot wanneer ik hem terug start en daarna is dit soms voor korte en soms voor lange termijn dat dit niet meer voorkomt. Maar het is nu toch dagelijks hoor en vooral als hij warm is.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dan zou je hem wel eens mogen vernieuwen..

Laat even weten hoe het afgelopen is..

dennis2079 (0), 14 jaar geleden

Eergisteren nieuwe krukassensor gestoken en probleem blijkt opgelost. Heb wel nog maar kleine 100km gereden maar ervoor had hij het direkt als hij wat warm was dus......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.