BMW 3-Serie: vermogensverlies

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: m3

Ik ben in het bezit van een e46 m3 met het volgende probleem:vermogensverlies en af en toe rauw lopen op toeren.
Als de motor koud is loopt hij mooi door zijn toeren heen,maar zo gauw als hij warm wordt,gaat de motor rauwer lopen en af en toe inhouden en treed dus vermogens verlies op.Er zit al een andere vanos op, nieuwe bougie's.nieuw brandstoffilter,andere lmm,pingelsensoren vervangen,hij is op de vermogensbank geweest en daar kwam uit dat er mist 35 pk en 45 nm koppel.De klepspeling is gecontroleerd en alle sensoren getest en geen foutcode.Wat blijft er over ? Wie heeft een idee? Auto heeft altijd goed gelopen tot een half jaar geleden.Ben al bij div.specialisten geweest, maar kom niet verder.

albert1964

Geplaatst door albert1964 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Heb je iets van uitdraaien bij die meting? Vermogen en/of datalog van de motor?
Kun je die dan plaatsen?

MJ (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij vermogensverlies zou ik ook een compressietest laten uitvoeren. En/of een druktest op de in en uitlaat tijdens belasting. In de AMT stond een artikel waarmee ze op die manier een gebroken klepveer op het spoor kwamen.
Ook het het brandstoffilter vervuild zijn dan is de flow lager of de opvoerpomp in de tank of de regelaar op de fuelrails.

albert1964 (0), 11 jaar geleden

Auto zit op 309 krukas pk ,moet zijn in de buurt van 343 pk en koppel op 336 nm,koppelkrommingslijn moet iets stijler omhoog lopen en dan vlak gaan,alleen doet hij dat niet.De gene die hem getest heeft en proefgereden heeft,voelde meteen al dat er te weinig trekkracht in zat al voor de meting.Deze persoon heeft ook alles door gemeten en getest.Zelfs door de ECU van buitenaf te beinvloeden,was er geen verbetering.
Ook de brandstofdruk is gemeten,was ook goed,filter is nieuw.Soms loopt de auto een stuk beter en soms ook weer minder.

albert1964 (0), 11 jaar geleden

Probleem opgelost van vermogensverlies en slecht lopen.Het Vanos stond niet goed op tijd,waardoor het een en ander niet goed funtioneerde en samen werkte.Vermogen is bijna geheel terug en motor loopt weer soepel en trekt door tot bijna 8000 toeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.