BMW 3-Serie: verstuivers M21 blok 324td vast

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: M21 2.4td

Mijn E30 324td touring uit 1988 heeft de laatste maanden een wat lawaaiiger motor dan anders, moeilijk te omschrijven, maar een veel duidelijker dieselgeluid dan voorheen. Ook loopt het blok stationair minder regelmatig en heb ik de indruk dat de auto iets minder snel optrekt.
Met wat googlen vond ik dat na zo'n 320000 kilometer de verstuivers nog al eens toe zijn aan reiniging bij dit blok, mijn auto heeft ongeveer zoveel gelopen.

Eenmaal bij de Bosch service aangekomen voor het nakijken, eventueel reinigen van de verstuivers (eerste stap zou onderzoek van de verstuivers zijn, later ev. compressiemeting en turbo nazien) bleek dat men daar de verstuivers niet los kon krijgen, mogelijk omdat ze nog nooit los geweest waren...

Wat nu te doen? Schoonmaken met zo'n standaard injectiereiniger helpt wel iets, maar weinig en niet langdurig. Met BP ultimate klinkt de motor wat rustiger, maar dat spul is duur en lang niet overal te krijgen.

dododingo

Geplaatst door dododingo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ik weet niet hoe de verstuivers vasat zitten en of je er bij kan.
maar laast hadden we een t4 daar wilde hij niet uit.
deze hebben we toen ingespoten met kruip olie en met een slag trekker eruit gekregen .
misschien iets voor jou?

groetjes jan.

Sean750 (0), 17 jaar geleden

Het inspuiten met kruipolie en een nachtje of wat laten staan kan geen kwaad. De slagtrekker methode hier niet toepassen, de verstuivers zitten namelijk bij dit blok geschroeft...

dododingo (0), 16 jaar geleden

Jan, Sean, dank voor de tips! Inmiddels heb ik wat forte diesl conditioner in de bijna lege tank gegooid, dat heeft ook al geholpen maar ik ga ook eens kijken wat kruipolie oplevert.

groeten, dodo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.