BMW 3-Serie: Vervangen distributieketting

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: M51

hallo heren,

Volgens een gerenomeerd dieseltechniek bedrijf is mijn distributieketting hard aan vervaning toe. Het gaat om een 325td met 320 dkm op de klok. Motor loopt nog prima en 20.000 km geleden is de brandstofpomp al vervangen. De mannen daar zeggen dat het veel werk is en ongeveer €2300 gaat kosten wat mij wat veel lijkt voor het vervangen van een ketting, spanner en een paar geleiders. Wie heeft hier ervaring mee, dus weet wat het kost en is deze investering het nog wel waard.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Carlos

Carlos78

Geplaatst door Carlos78 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Vraag eens een offerte op bij www.mijngarage.nl

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Laat maar, die kunnen ze niet geven omdat het een ketting betreft.

mystikal_x666 (0), 16 jaar geleden

beste,

Ik heb hetzelfde aan de hand gehad met mijn 525 tds. Het is hetzelfde motorblok behalve ik heb een intercooler en jij niet. Bij mij was mijn ketting ook uitgeleurd en moest vervangen worden. Het is zeker een dure ingreep. Ik heb het bij mij niet laten doen want mijn brandstofpomp was ook al gaar. Ik heb toen voor 1000 EUR een ruilmotor met 90.000 km op de teller gekocht.

Ik ben een paar keer prijs gaan vragen en ik kwam op de goedkoopste plek voor het vervangen van de kettingen (want het zijn er eigenlijk 2) op zo'n 1100 EUR. Waarom is dit zo duur? de cilinderkop moet gedemonteerd worden om aan de kettingen te kunnen, dus er kruipen gewoon zeer veel werkuren in. De garage was Bosch garage brouns in Kinrooi (België).

Goedkoper zal je niet vinden ...

Succes ermee

Stuntertje (0), 16 jaar geleden

Je vraagje aan mijn garagist gesteld. Bij hem rekenen op 1300 euro (konterdam oostende) Veel werk aan. Best even nadenken hoeveel die auto voor jou nog waart is. De mijne zou ik direkt laten vervangen...

RenaultMan (0), 16 jaar geleden

Als je verder geen rare geluiden hoort van ketting kan die rustig nog een ton.

mijn kennis heeft zelfde auto en die heeft bijna 500.000 km op de teller en rijd nog als een trein.

succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.