BMW 3-Serie: Waterballet in en om DME

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 316i

Gistermorgen vroeg uit de veren fris en fruitig op naar mijn werk..........het regende vreselijk hard en waarschijnlijk al de hele nacht. De auto start prima en loopt normaal, twee straten verderop komt mijn hobby met horten en stoten tot stilstand!!! FF schrikken natuurlijk......met geen mogelijkheid aan de gang te krijgen.
Na een speurtocht onder de motorkap en luisteren naar de auto bij mijn startpogingen, hoorden ik al mijn relais klikken en tikken ook mijn cockpit tellers sloegen op hol. Dit kon dus maar een ding zijn de DME.......accu eruit klepje opdraaien en jahoor een groot waterballet!!! Met wat geduld een droge doek en contactspray heb ik hem weer aan de praat gekregen!! De DME heeft inmiddels een dag op de kachel gelegen en zit nu weer in de auto, hij loopt nu weer probleemloos. Uiteraard wil ik dit niet nog eens meemaken, dus ben ik opzoek naar het lek.
Maar het lijkt allemaal goed afgesloten......wat is meestal de oorzaak van dit soort lekkages? Ook heb ik wel eens gehoord dat er een soort tasjes zijn voor je DME voor extra bescherming tegen water.......klopt dat en zo ja hoe en waar kom ik hieraan?

Met een bezorgde groet,

Jansen

Jansen

Geplaatst door Jansen (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

je waterafvoer zit verstopt waardoor het water niet weg kan , het zijn 2 rubber strookjes net onder de paravan plaat achter de cil.kop , zie ook http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?...
en dan nr.tje 5

Jansen (0), 17 jaar geleden

Bedankt bmwf1, als ik zo op de tekening kijk kan ik het niet echt plaatsen, morgen duik ik onder de motorkap en ga ik de boel eens goed bekijken. Zijn ze makkelijk te vinden? Heb jij wel eens van een DME tasje gehoord?

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

ja eentje zit net achter de kop boven het uitlaatspruitstuk en de andere net achter de rembekrachtiginspot, en van een dme tasje heb ik nog nooit gehoord. maar dat hoeft ook niet als je het echte probleem oplost

Hans4040 (320) PRO, 17 jaar geleden

Plastic tasje er omheen?

Jansen (0), 17 jaar geleden

Thanx, ik zal morgen posten of het gelukt is....

Jansen (0), 17 jaar geleden

De twee rubberen buisjes kon ik gemakkelijk vinden inderdaad...........zaten helemaal vol met prut!!
Dat zal het wel geweest zijn.
Bedankt voor de info.

Groet,

Jansen.

ps Zouden de kanalen die het water naar deze afvoerbuisjes toelijden ook niet helemaal verstopt zitten??

bmwf1 (0) PRO, 17 jaar geleden

ja je zou die plaat weg kunnen halen en contoleren en eventueel reinigen, het zijn maar 3 parkers waar hij mee vast zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.