BMW 5-Serie: zwaar sturen servo

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525d

sinds gisteren heb ik het volgende probleem: als ik de auto start en aan het stuur draai werkt de servo perfect. het stuur draait losjes in de hand.van het moment dat ik begin te rijden krijg je het gevoel dat het sturen zwaarder wordt. Sta ik dan terug stil dan blijft het sturen zwaarder. Enkel als ik de auto afleg en terug start , dan begint alles opnieuw. Ik heb de olie laten bijvullen van de servo , maar zonder resultaat. iemand een idee wat dit is ?

cdadanny

Geplaatst door cdadanny (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

18 Reacties

cdadanny (0), 14 jaar geleden

vemits niemand blijkbaar een oplossing weet, dan maar de volgende vragen. ik heb mijn sevostuur pomp vervangen maar het probleem blijf. Kan er lucht in de leidingen zitten en hoe krijg die eruit. Kan ik de drukslang zomaar vervangen ? Kan je die doorblazen met lucht ? Ik had de olie uit het bijvulreservoir gedaan van de servopomp ( half literje ) en bij het losmaken van de pomp kwam er nog een heleboel uit de leidingen. Bij het terug vullen ging er maar een half literje in en het reservoir was vol. is dat normaal ? kan ik het leidingcircuit testen op verstoppingen ? Please help . Bij BMW wisten ze het ook niet zeker en stelden voor om ALLES te vervangen. van servopomp - drukslang-alle leidingen - koelelement en hydro stuurhuis ) circa XXXX euro zonder btw en zonder uren en dan zou het wel opgelost zijn. goe zot zeker ? is er dan echt geen alternatief ? met dank

mike e39 (0) PRO, 14 jaar geleden

Het lijkt wel of de servotronik af en toe niet werkt , maar die zal er wel niet op zitten aangezien je het er niet over hebt , met servotronik kun je het stuur met een vinger rond draaien bij stilstand, zodra je gaat rijden gaat het zwaarder , dit is een leuke optie aangezien een 5 serie zeker met brede banden ondanks de bekrachtiger niet echt licht stuurt .

cdadanny (0), 14 jaar geleden

Mike , ik zou het echt niet weten. Is er een manier om dat te weten te komen ? , ik heb eens gehoord aan de hand van uw chassisnummer , maar hoe werkt dat ?

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Je kan met je kenteken de optielijst bij de dealer opvragen, daar staat het wel op.

cdadanny (0), 14 jaar geleden

Volgens een eerder opgevraagde info heb ik wel degelijk code 216 wat slaat op servotronic. Is er een simple manier om de servotronic te testen op gebreken ( behalve het al gekende probleem hierboven ) . Waar zit die servotronic eigenlijk ?

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Zit een soort plunjer in het stuurhuis zelf die elektrisch aangestuurd wordt. Dus kijk ff of er iets van bedrading naar je stuurhuis loopt.

Bij de E38 gaan ze regelmatig kapot, weet zo uit me hoofd niet of de E39 dezelfde heeft.

cdadanny (0), 14 jaar geleden

euh , ben niet echt zo technisch. wat is een plunjer ( ik ben belg hé ) , en bedrading naar het stuurhuis, bedoelt u daar waar dan de drukslang op zit aangesloten ?

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Zo ziet het eruit en zit vanachter op het stuurhuis. De kabel loopt naar het linker binnenscherm en zit daar samen met de wat andere stekkers in een plastic huis.
Let wel, dit is bij een E38 zo, de kans is groot dat het bij een E39 precies hetzelfde is.

[img]http://i235.photobucket.com/albums/ee203...[/img]

cdadanny (0), 14 jaar geleden

weet u of ( als ik dit mij koop ) , de auto dan aan de computer moet om het erin te programmeren ?

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Nee hoeft niet gecodeerd te worden. Als deze de oorzaak is en je vervangt hem dan is je probleem gelijk opgelost.

cdadanny (0), 14 jaar geleden

ik heb nu al de servopomp vervangen en de servotronic module ( zie foto hierboven ) en toch blijft de auto zwaar sturen. Een paar dagen geleden toen ik de stekker van de DSC/ABS module uittrok stuurde die goed maar branden alle lampen op de dashbord ( abs ; asc ; en geen snelheidsaanduiding ) enz ... dit is normaal schijnt , maar nu , op vandaag , indien ik de stekker uittrek blijft die zwaar sturen . dus de computer is het ook al niet al zegt de BMW consessie houder van wel. Wie kan me helpen aub . Ik word radeloos .

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Toevallig van de week een verhaal gehoord van iemand die iets soortgelijks had gehad en nadat hij de olie van de stuurbekrachtiging had ververst was het probleem opgelost.
Weet niet of je de olie compleet ververst hebt met het wisselen van de pomp?

cdadanny (0), 14 jaar geleden

@kawa: heb nu een computer met de carsoft v7.1 en heb de auto uitgelezen. in eerste instanties waren er fouten , maar ja , ik heb een tijdje rondgereden met de connector van de DSC-ASC uitgetrokken. Ik hen nu alle fouten gewist en opnieuw gereden en dan terug uitgelezen en geeft op enkele modules niet gevonden , geen enkele fout. Ik wil graag proberen alle olie uit het servohuis te vervangen maar wat is de snelste manier ?? graag een tip . Met dank

KawaBmw7 (0), 14 jaar geleden

Leiding bij de pomp losdraaien en dan zonder dat de motor loopt het stuur een paar keer links en rechtsom draaien. Misschien is er nog een makkelijker manier maar dat durf ik zo niet te zeggen.

cdadanny (0), 14 jaar geleden

zitten er soms wielsensoren ergens ? het is toch raar dat ik een uren aan een stuk stationair kan draaien met een goed werkende servo en op het moment dat miin wiel maar 1 toer draait begint men te voelen dat het zwaarder word. Ik voel bij het aanzetten van het rijden wanneer de servo nog goed werkt het stuur lichtjes trillen. Wat mag dat nu toch zijn , ik word er gek van .

GJBAutos (0) PRO, 14 jaar geleden

Wiel sensoren zitten er wel op maar de servotronic haalt zijn wiel/rij snelheid uit het ABS systeem

gr Martin

cdadanny (0), 14 jaar geleden

zou er dan een storing kunnen zijn in de computer van de abs ( nochtans abs werkt , en carsoft geeft geen foutmeldingen ) . kan ik hier zelf iets aan doen

Highway (145) PRO, 10 jaar geleden

Forum » Topic » Post BMW » zwaar sturen servo » Post #685195
Report by cdadanny
dit probleem is opgelost ( zie eerder topic )
zaak gesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.