Brommobielen: Microcar start niet meer...

Beste mensen,

De Microcar van mijn buurman start niet meer en nu ik toch zo handig was dacht hij, ik laat hem wel even kijken...

"Even ter info, ik ben op dit moment aan mijn eigen projectje bezig, Volvo850 T5 met een raceblok, verlaagde compressie, licht-alu vliegwiel, GT3076 turbo en 650cc injectors, dus ik weet wat sleutelen is... ;-)"

Ik verwacht dat de gloeibougies door is en wil deze doormeten, maar waar zit dat ding... :-(

Sorry dat ik het moet vragen voel me een echte kluns, maar ik heb nog nooit een diesel opengemaakt...

Kunnen jullie hem op volgende foto aanwijzen?

[img]http://i74.photobucket.com/albums/i280/m...[/img]

Bij voorbaat dank!

mnouwens

Geplaatst door mnouwens (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Brommobielen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nee ik zie ze niet zitten op de foto ; zitten ze niet onder het klepdeksel.

groetjes jan.

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ze zitten aan de achterkant daar kom je amper bij. Meestal is de zekering(kast) of bedrading de oorzaak van niet gloeien.

Hans

mnouwens (0), 17 jaar geleden

[quote=Hans4037]Ze zitten aan de achterkant daar kom je amper bij. Meestal is de zekering(kast) of bedrading de oorzaak van niet gloeien.

Hans[/quote]
Bedankt voor de aanwijzing, ik ga vanmiddag direct aan de achterkant kijken, het is idd erg krap daar..

Gr, Michiel

mnouwens (0), 17 jaar geleden

[quote=mnouwens][quote=Hans4037]Ze zitten aan de achterkant daar kom je amper bij. Meestal is de zekering(kast) of bedrading de oorzaak van niet gloeien.

Hans[/quote]
Bedankt voor de aanwijzing, ik ga vanmiddag direct aan de achterkant kijken, het is idd erg krap daar..

Gr, Michiel[/quote]
Aan de achterkant van het blok zit het inlaatspruitstuk, ik heb eerst het luchtfilter eraf gehaald.

Daarna moest ik 7 inbus bouten van het inlaatspruitstuk losmaken waarna ik het spruitstuk eraf kon halen, wat lastig was was de veer die aan de gasklep zat deze heb ik met een tang losgemaakt en met een schroevendraaier geborgt zodat hij niet naar binnen schoot.

Toen het spruitstuk eraf was, zag ik onder het spruitstuk de gloeibougies zitten, ik heb ze doorgemeten en deze waren nog goed.

Wat ik wel tegenkwam toen ik het spruitstuk los had was een afgescheurde slang ;-), volgens mij was dit het probleem dat hij niet startte..

De slang loopt in een speciaal pijpje in het spruitstuk naar een soort van membraam bovenop de verstuiver, geen idee wat het is maar het heeft te maken met diesel in ieder geval..

PS je moet wel een beetje handig zijn, anders kan er bij het loshalen van het spruitstuk de pakking scheuren of de veer losschieten waardoor je verder van huis bent.. Zonder sleutelervaring niet aan beginnen, met ervaring geen probleem..

Thanks!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Brommobielen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.