Cadillac Coupe De Ville: Flash lube

Bouwjaar: 1964, Brandstof: LPG, Motorcode: 7 liter

Ik heb net lpg in mijn auto laten zetten en had een discussie met de lpg boer.
Het ging over het wel of niet nodig zijn van een flash lube installatie.
Flash lube is volgens mij voor auto's welke niet geschikt zijn voor loodvrij.
En ik dacht dat een cadillac uit 64 daar wel geschikt voor was.
Zijn verhaal was dat de kleppen heter worden door de lpg en dat de flach lube daar ook tegen beschermt.
Weet iemand of het inderdaad nodig is, kwaad kan het niet voor de motor maar als het niet nodig is vind ik het onzin om erin te zetten.

caddieman

Geplaatst door caddieman , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

anoniem-1573996169, 12 jaar geleden

Voor welke wagens ?
- Alle wagens die zijn ontworpen voor loodhoudende superbenzine omdat deze geen volledige bescherming meer hebben sinds lood is verwijderd uit milieu overwegingen. - Elke motor die is omgebouwd op LPG of CNG om voortijdige klepinslag bij zware belasting te voorkomen.
- LPG verbrandt heel schoon, het bevat echter geen additieven die slijtage tegen gaan. Door het ontbreken van klepsmering in combinatie met de hogere verbrandingstemperatuur van LPG kunnen kleppen van mindere kwaliteit voortijdig inslaan.

Wat is FLASHLUBE ?
Flashlube klepsmering is een hightech loodvervanger ontworpen voor extra bescherming van de klepzittingen en kleppen. Flashlube zorgt voor een beschermende laag op de kleppen en klepzittingen waardoor “metaal op metaal contact” wordt vermeden. Ook heeft het produkt een reinigende werking op de kleppen en de verbrandingsruimte.

Is FLASHLUBE economisch ?
Flashlube klepsmering is zeer geconcentreerd. Eén liter Flashlube is goed voor 1000 liter brandstof.

Is FLASHLUBE getest ?
Flashlube klepsmering is getest volgens internationale voorschriften en is onschadelijk voor de lambda-sonde en katalysator. Meer dan 120.000 sets zijn er al van verkocht.

Hoe wordt Flashlube toegevoegd ?
Flashlube klepsmering kan direct in de tank worden gebruikt of automatisch worden toegevoegd aan de motor door de Flashlube doseer-unit. Dit gepatenteerde systeem doseert en injecteert Flashlube klepsmering automatisch in het inlaatspruitstuk direkt na de gasklep. De komplete Flashlube doseer-unit bevat een gratis fles met 0,5 liter Flashlube. Belangrijk echter is geen andere producten dan Flashlube in deze unit te gebruiken omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de doseer-unit.

Mercury PRO, 12 jaar geleden

Hoe kom je erbij dat een 64 er cadillac geschikt is voor loodvrij???
Maar goed, eerst die omvl installatie erin, nu geen flashlube willen toepassen......
Ik mag dit niet zeggen, maar ...... Wil je die cadillac motor graag kapot hebben en er niet mee rijden? Sorry hoor, maar die zuinige omvl instalatie, die loopt zo schraal dat er wel flashlube op moet..
Nou, je bekijkt het ook maar. Je weet het zelf het beste. Maar ik zou het er wel opzetten.

gr

Peco Power

anoniem-1573996169, 12 jaar geleden

praktisch bij al die amerikanen die geschikt zijn om op loodvrije benzine te rijden staat er op 't dashbord of bij je benzinetankhals,of klepje daarvan of op je zonneklep,,,unleaded fuel only,,,maar wat let je om 't zekere voor 't onzeker te kiezen dit kost toch ook niet alles,je kunt natuurlijk ook zo een flesje loodvervanger in je tank gooien bij elke tankbeurt

Mausx, 12 jaar geleden

haha, samen met een jerrycan lpg robby?

toch denk ik ook dat het wel nodig is. anders slaan je kleppen binnen no time in en ben je toe aan een koprevisie.
niet toepassen van de flashlube is volgens mij verkeerde zuinigheid

anoniem-1573996169, 12 jaar geleden

uuhhh ja natuurlijk hij rijd op lpg,dan haalt het niet uit om dit in de tank te gooien.

fritzje PRO, 12 jaar geleden

Als je het er op zet pak dan niet het systeem die op motorvacuum werkt! Dit werkt namelijk het optimaalste wanneer de motor stationair draait, en niet tijdens het rijden. ik neem aan dat je de caddie hebt om te rijden en niet om stationair te laten draaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Coupe-De-Ville of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.