Cadillac De Ville 1970: Na nacht stilstaan reageert automatische versnellingsbak heel langzaam in drive.

Bouwjaar: 1970, Brandstof: Benzine

Goeie avond forummers ,als mijn auto na gebruik een nacht stil heeft gestaan duurt het een hele tijd (pakweg 30-40 sec.)
voordat de auto reageert na het in de drive zetten .
Versnellingsbak is, evenals gehele auto , uit 1970 en is niet gereviseerd . als de versnelling eenmaal "pakt" dan schakeld hij daarna bijna onmerkbaar. Ik doe er ELK voorjaar nieuwe olie en olie filter op . Vacuum modulator en kick-down schakelaar (in bak als aan carburateur) zijn vervangen.
Oliepeil wordt elke week gecontroleerd.
Al bij meerdere oldtimer-kenners nagevraagd maar die zeggen :gewoon laten zitten en doorrijden maar de "pak-tijd"word langzaamaan steeds langer.
Zelf dacht ik dat het misschien het kleppen-blok (control valve) kan liggen dat er een klep vast zit of blijft hangen.
Kleppen-blok uitbouwen en reviseren is denk ik niet zo heel veel werk ,hoeft niet uit elkaar ,alleen de 6 kleppen eruit en de nieuwe op de goeie plaats terug zetten ,gehele actie is heel duidelijk omschreven in de shop-manuel .

Heeft iemand misschien advies want van dit euvel staat niks van in de shop-manuel .

P.S. Auto rijdt nog altijd heerlijk, gaan er veel mee toeren,ook op vacantie. Vorig jaar nog naar Erts-gebergte geweest ,op heen en terug reis met gemiddeld 110 km pu toch 1 op 4,7 gereden.
Okeej alvast bedankt voor eventuele oplossingen en prettig week-end, gr Bert

caddy-bert

Geplaatst door caddy-bert , lid sinds 11 jaar geleden

3 Reacties

Monteur Senior, 1 week geleden

jij schrijft ik doe er elk jaar een nieuwe filter en olie op, ik ga ervan uit dat jij de motor hiermee bedoelt heb jij ook de bakolie en filter aleens ververst cq vernieuwd?

Monteur Senior, 1 week geleden

dat kleppenhuis eronderuit pakken moet je toch maar niet doen als je daar geen kennis van hebt er zitten namenlijk hele kleine plastic bolletjes in die bepaalde gaatjes moeten dichten in bepaalde stand vd bak als die eruit rollen of niet goed zitten dan begint de ellende pas echt.

caddy-bert, 4 dagen geleden

avond Monteur Senior, bedankt voor je reactie ,ben voorlopig niet van plan om het kleppen-blok eronderuit te halen ,heb me nog niet in gelezen , doe ik deze winter periode en dan neem ik wel een besluit, of laten doen of zelf of zitten laten. wat dat laatste betreft heb jij geen antwoord op mijn vraag gegeven , wat is de oorzaak ? Over de olie : JA , doe er elk jaar nieuwe motor olie pus filter op , nieuwe versnellingsbak olie plus filter ook al hoeft olie pas na 24.000 km ververst te worden ,ook elk jaar nieuwe bougies dan loopt ie stukken beter, stuur bekrachtiging alleen bij vullen .
heb bovendien elektronische ontsteking gemonteerd en dat scheelt ook enorm plus ik hoef niet meer elke 500 km contactpunten te stellen. nogmaals bedankt voor je reactie vr. gr. Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac De Ville of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.