Chevrolet US Trans Sport: Accu trekt leeg

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

De accu van mijn geliefde chevy transsport is nu al voor de tweede maal leegetrokken, maar waardoor?
Als jullie tips hebben, graag!

Chevyrijder

Geplaatst door Chevyrijder , lid sinds 5 jaar geleden

6 Reacties

ferdinand, 4 jaar geleden

Er zitten tegenwoordig altijd stille gebruikers in een auto. Wat je niet vermeld is binnen welke tijd de accu leeg is. B.v ik heb een Nissan Murano gehad,die deed er drie weken over.Na je vakantie startte hij niet meer.
Ferry

jvr, 4 jaar geleden

Dat kan aan een versleten contactslot/sleutel liggen; de sleutel wordt dan (per ongeluk) te ver terug gedraaid alvorens hem te verwijderen waardoor de ACC stand ingeschakeld wordt (en blijft), ipv te stoppen in de LOCK stand.

In de ACC stand is het mogelijk enkele elektrische verbruikers aan te zetten (kan per merk verschillen: blower, radio, ramen, enz) zonder dat het contact echt aan staat. Als de blower aan blijft is de volgende dag de accu waarschijnlijk wel leeg.

Dus even opletten hoe ver de sleutel gaat, de elektrische verbruikers allemaal afzonderlijk uitschakelen, of een ander contactslot plaatsen. Test ook de reserve sleutel eens, als deze nog niet versleten is.

Tevens kunnen overige gebruikers (zoals ook hierboven staat) de accu continu belasten (zoals een alarmsysteem), maar dat gebeurt niet na een dag, tenzij er een defect in dat systeem zit (vermeldt dus ook even de tijd waarin de accu leeg is). Controleer ook even of alle verlichting wel uitschakelt bij het verlaten van de auto (binnen verlichting, dashboardkastje, uitstapverlichting, overige verlichting rondom de auto).

Als er niets te vinden is, kun je altijd nog meten: haal een pool van de accu en zet er een stroommeter tussen (kan een eenvoudige multimeter zijn op ampère-stand).

Hans4040 PRO, 4 jaar geleden

En, Chevyrijder ....al wat verder?

Chevyrijder, 4 jaar geleden

Bedankt heren.👍
Het bleek uiteindelijk toch de accu te zijn. Gelukkig stond er nog een goede accu bij de sloop met Amerikaanse polen voor 35 euro ☺️

Chevyrijder, 4 jaar geleden

Maandag APK, in januari wordt deze heerlijke auto 20 jaar!

ferdinand, 4 jaar geleden

Chevy,
Als ik je toch een advies voor de toekomst mag geven.Koop accu,s altijd nieuw.Voor jouw auto kost een Bosch accu 85 euro.Dan heb je garantie en een nieuwe.]
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.