Chevrolet US Trans Sport: Airco doet het niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3400

Hallo. Ik heb het volgende probleem.
Mijn airco doet niets. Ook het lampje ac brand niet. Daarnaast heb ik ook 2 schakelaars voor de lucht circulatie (binnen of buiten) ook die doet het niet en branden de lampjes niet.
De aanjager doet het wel goed ook die van achterin.

Esromade

Geplaatst door Esromade , lid sinds 3 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Begin bij begin , alle zekeringen heel ?
Meten is weten , zit er nog wel druk in het airco systeem ?

Esromade, 3 jaar geleden

Ik heb alle zekeringen gecontroleerd. Ze zijn goed. Wat mij opvalt is. Dat ook de achterruit verwarming het niet doet. Het gaat dus om 4 functies die alle vier op de kachel bedienunit zitten.
Namelijk binnenlucht buitenlucht airco en achterruit. In die knopjes zit ook een lampje. En ook de lampjes gaan niet aan als je 1 van die knopjes bedient. Verder doet de normale verwarming het goed.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Ligt de stekker van het paneel er niet uit , of is er iets defect in het paneel?

Esromade, 3 jaar geleden

Ik heb het paneel eruit gehaald en alles zat goed vast. Ik heb ook even de besturingsprint eruit gehaald en hier is een brandje geweest. Er waren een paar printbanen verbrand op de plek van een lampje. Ik heb wat draadjes gesoldeerd en nu doen alle lampjes het weer. Maar nog niet de airco, achterruit verwarming. En circulatiestand. Dus ik denk dat de besturingsprint naar zijn mallemoer is. Dat brandje is daar niet voor niets geweest mag ik aannemen.
Ik denk dat ik maar op zoek ga naar een nw print.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Als er geen of te weinig druk in je airco systeem zit werkt het ook niet.

Esromade, 3 jaar geleden

@kaleido. Dat kan ik me voorstellen. Maar dat zou niets te doen hebben met de achterruit verwarming en circulatie stand. En die laatste 2 komen ook uit die print en doen het ook niet. Of heb ik dat mis?
Ik denk dat ik ga proberen om een bypass te maken om erachter te komen of het aan de print ligt. Maar da's best een zoek plaatje want ik heb geen schema's.

Esromade, 3 jaar geleden

Bypass is gelukt. Airco gaat aan en het word knap koud in de auto. Dus de airco op zich is goed. Dan blijft dus de print over.
Shoppen voor een nieuwe print dus of de bypass schakelbaar maken.
Eigenlijk is het probleem nu dus bekend. Ik dank je voor hef meedenken.

kaleido 1 PRO, 3 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.