Chevrolet US Pick Up: automaat

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7 v8

hallo mensen
ik heb een chevy pickup type 2500 automaat met een 700 bak met overdrive,
nu heeft zich het volgende voorgedaan,hij schakelt niet meer door naar zijn 3e versnelling, hij schakelt wel van 2 naar 3 maar heb dan geen aandrijving meer.
voor ik hem naar een revisie bedrijf moet brengen, hoopte ik dat er iemand evt een sugestie heeft?
de olie is op pijl, stinkt niet en is vrij helder van kleur (grijs)
alvast bedankt!!
groetjes patrick.

phofstad

Geplaatst door phofstad (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Pick Up? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

olie grijs?? rood zul je bedoelen met evt iets grijs erin.. grijs ken ik niet, da's voor mij motorolie met water erin, da.s grijze sludge.
ligt het vacuum er niet af? governor er uit gehad en gekeken of die nog goed was? miss olie eruit, nieuw filter er in en nieuwe olie er op?
wil nog wel eens helpen!
als je de olie ververst, dan moet je de pan er onderuit hebben en dan zie je een 'solenoid' een soort 1weg klepje, deze ff losdraaien en testen of ie niet 2 kanten op wil (ff blazen) als die stuk is heb je ook problemen met 3e/lock up/overdrive.

gr

Peco Power

phofstad (0), 15 jaar geleden

hoi peter
ja idd olie is rood, niet goed gekeken denk ik, ik ga je advies opvolgen, kun je mij wel ff toelichten wat een governor is? alvast bedankt!

gr patrick.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

governer is de oliepomp zeg maar, ik zal ff een afbeelding en de locatie bij jou bak opzoeken en hier plaatsen. haal je de carterpan los en vind je onderin de pan naast een handvol slijpsel op de magneet wat plastic stukjes, da's dan meestal van de governor, dit is een soort centrifugaal aangedreven oliepompje dat druk zet om te schakelen (ff simpele omschrijving)
[img]http://i57.photobucket.com/albums/g201/p...[/img]
hier bevindt zich de governor, alleen zit de cover bij jou met 4 boutjes vast, locatie is gelijk, achter op de bak.
[img]http://i57.photobucket.com/albums/g201/p...[/img]

Heb je de governer eruit en is er van het plastic (in dit geval blauwe) wormwieltje niks meer over, dan moet je ff bij de usa slopers langs voor een andere, ik ga ervan uit dat in jou bak een blauwe zit, maar kan ook een bruine of een zwarte zijn. in elk geval zelfde kleur terugplaatsen!!
om 1 of andere onduidelijke reden hebben ze wel eens verschillende kleuren gebruikt en ze zijn allemaal net ff anders.
filter kun je gewoon bij de usa-parts dealer bestellen of bij een automaatbakspecialist, olie is atfII en is gewoon bij de automaterialen zaak te krijgen, 700r4, is volgens mij exclusief koppelomvormer 4,5 liter dus 1 vaatje van 5 liter moet genoeg zijn.

suc6

Peco Power

phofstad (0), 15 jaar geleden

hallo
de governor is goed, ik heb de filter vervangen, solenoid na gekeken, nieuwe olie er in gedaan, maar helaas, zodra hij schakelt van 2 naar 3 is er geen aandrijving meer.
zijn er mischien nog andere mogelijkheden?
alvast bedankt!
groetjes patrick.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

remband kapot, platen versleten, brein in de war. dit is lastiger dan ik had verwacht, ik ga ff denken en zoeken/navragen, morgen hoor je weer van me

groeten

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Pick Up of stel zelf een nieuwe vraag.