Chevrolet US Trans Sport: Bijgeluid Differentieel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.3

Als de auto een scherpe draai maakt , onstaat er een bijgeluid uit het diff.achter (is een 4x4 ) recht uit geen probleem .
het is een vreemd schurend geluid.

Wat is hier aan te doen , olie ziet er goed uit ??

HM

Geplaatst door HM (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

dit is een sperdifferentieel,moet je effe kijken ofdat er aan een boutje achterop het deksel een aluminium stripje zit met gegevens erop en je ruikt dat aan de olie is geen gewone kardan olie maar met toevoeging(ik denk ook echt zwart of bruinig) voor die plaatjes in je diff.als je terug achteruit rijdt met een scherpe bocht is het dan niet net of je hele achteras eronderuit bonkt,kun je 2 dingen doen ten eerste olie vernieuwen met olie die erin hoort met toevoeging voor sper,en kijken wat hij dan doet,anders deksel verwijderen en die sperplaatjes met druk veren en al eruit halen ,dan heb je wel geen sper meer maar dat heb je hier niet nodig op gewoon normale wegen,en dan kun je er gewone kardan olie ingooien je diff kan ook kapot zijn maar heb ik nog nooit meegemaakt wel een tand eraf maar dat hoor je .en wat ook kan zijn zijn die 2 lagers die je diff.vasthouden dit kun je wel voelen als je die plaat verwijderd met een bandijzer.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Vernieuw de olie maar, trouwens ik denk dat het blok een 3.4 is en geen 4.3, en wat is de kilometerstand?? de bakolie ook het liefst om de 60/70 000km verversen (plus filter) dan gaan die bakken tonnen mee (zonder een kar erachter en een loden ijzeren voet natuurlijk).
Lagers komen ook nog wel eens voor zoals robby zegt

suc6]

Peco

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

hoi mercury, inderdaad eerst olie heb ik ook meerdere keren geluk mee gehad maar toch tot3 maal toe alles eruitgehaald en heeel fijn lopen

HM (0) PRO, 16 jaar geleden

Welke Olie kan er in ? bedankt voor de reacties . het is inderdaad en 3.4

grt

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

telefoon 0478-515000 catalina usa parts weten je wel te adviseren

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

ZAl ff op mygmlink kijken wat er in moet, anders ff bellen met vd lans in monster, vragen naar Bart.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

zeg je hebt er achter toch wel 2 dezelfde banden opliggen zeker??je kunt je sper ook testen,krik een wiel op wagen park stand zorg ervoor dat het andere wiel op de grond staat dan met een moment sleutel op je vrijstaand wiel zetten(op de as natuurlijk) en wiel vooruit draaien dan moet er ongeveer 70-100 ft lbs voor 8-- 7/8 inch,assen zijn en 80-120 ft lbs voor 7-- 9/16 inch assen,die specificatie v.d assen kun je terugvinden op je vin code

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.