Chevrolet US Chevy Van: chevy van te rijk

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.7l

Mijn chevy van g30 5.7l (tbi injectie) heeft het volgende probleem. Op lpg loopt de motor perfect, maar op benzine staat deze te schudden en geeft zwarte rook. Het lijkt alsof de motor te veel brandstof krijgt, want deze loopt al beter als ik 1 van de 2 injectoren verwijder. De beide injectoren zijn nieuw, de benzinetank is opgeknapt en de pomp geeft druk. Ook de throttle position sensor functioneert, de co2 sensor lijkt ook ok, de temperatuursensor is vernieuwd. De timing verandert niets, deze staat ook voor benzine optimaal. Benzinefilter is nieuw.
Kan het zo zijn dat een kapotte benzinedrukregelaar te veel peut geeft? Of is het de computer?

groet coen winkel 0629068611

PS: na het opnieuw monteren van de brandstoftank( leidingen waren leeg) liep de motor 10 seconden goed en daarna schudden en zwarte rook.

coen winkel

Geplaatst door coen winkel (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat voor gasinstallatie zit er in? heeft men misschien de zaak aangepast ivm het LPG? Ik zou bij een lpg specialist die bekend is met jouw installatie langsgaan en de zaak laten afstellen

gr

Peco Power

coen winkel (0), 13 jaar geleden

Peco,

Als ik op benzine wil testen haal ik met de stekkertjes het gassysteem er tussen uit. Helemaal zonder iets van lpg ertussen dus.
Ook reset ik de computer door de polen tegen elkaar te houden.

coen

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Tsja, maar dat zegt nog niks, voor gas is er een heel andere luchtverhouding nodig dan voor benzine.... jij haalt het gasbesturingssysyteem weg, maar laat de hardware zitten....... dat werkt dus niet, en resetten, tsja, dan moet ie opnieuw inleren......

gr

PecoPower

coen winkel (0), 13 jaar geleden

Peco ,

Wat en waar kan ik het injectiesysteem dan afstellen? Je kan toch alleen stationair afstellen?

bedankt voor je reacties

coen

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

ja, maar op gas krijgt ie anders lucht, en met de stekkers er tussen uit vissen betekent niet automatisch dat ie dan niet meer op de gasstand staat... afhankelijk van de installatie, waar op je nog steeds geen antwoord hebt gegeven,
dus nog eens welk merk lpg installatie ligt er in......

gr

Peco Power

coen winkel (0), 13 jaar geleden

sorry hoor peco

ik zal beter luisteren
de verdamper is van century en er zit een plaatje op van necam
tussen het manifold en de carburateur zit het gaselement en is vierkant aluminium

coen

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

google eens op lpg inbouw amsterdam, dan krijg je een aantal specialisten, leg die het probleem eens voor, of beter, rijdt er langs. Soms is een blik onder de kap al veel verhelderender dan 10000 woorden op een forum.

gr
Peco Power

coen winkel (0), 13 jaar geleden

peco

ik heb een vast adres voor lpg inbouw in amsterdam
ik zal eens langs gaan

coen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.