Chevrolet US Trans Sport: Geen warme lucht meer .....

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.400 CC

Ik krijg geen warme lucht meer in de cabine. alleen koud.
Alle kleppen werken goed en de aanjager ook.
Het schijnt dat er binnen in het dashboard een kleine radiateur zit die als bypass is gekoppeld aan de hoofdradiateur.
Deze zou verstopt kunnen zijn en wordt dus blijkbaar niet meer warm.

In het koelvloeistofcircuit hebben we een oplosmiddel gehad na een week gespoeld, dit heeft niet geholpen.
Zijn er verder nog tips / trucs ? of moet het hele dashboard uit elkaar?

wie weet hier iets van of heeft zoiets al eens opgelost?

TeeBeeSneek

Geplaatst door TeeBeeSneek (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de auto stationair draait, draait dan de aircopomp ook mee? heeft de draaiknop voldoende weerstand? is er onder het dashbord geen vacuumslang van de bediening afgeschoten of geknikt (inbouw andere radio of navigatiesysteem)? worden de slangen naar de kachelradiateur wel warm? komt de meter van het koelwater wel omhoog en als ie een kwartier stationair draait, slaat dan de fan ook aan, (meter op ruim 3/4) draait de fan als ie koud is ook mee?
deze vragen allemaal ivm evt te laag koelvloeistofnivo. niet goed werkende thermostaat, blijven hangen van de airco koppeling. (achterin wordt ie ook niet warm?)

gr

Peco Power

TeeBeeSneek (0), 15 jaar geleden

[quote=Mercury]Als de auto stationair draait, draait dan de aircopomp ook mee? heeft de draaiknop voldoende weerstand? is er onder het dashbord geen vacuumslang van de bediening afgeschoten of geknikt (inbouw andere radio of navigatiesysteem)? worden de slangen naar de kachelradiateur wel warm? komt de meter van het koelwater wel omhoog en als ie een kwartier stationair draait, slaat dan de fan ook aan, (meter op ruim 3/4) draait de fan als ie koud is ook mee?
deze vragen allemaal ivm evt te laag koelvloeistofnivo. niet goed werkende thermostaat, blijven hangen van de airco koppeling. (achterin wordt ie ook niet warm?)

gr

Peco Power[/quote]
Aircopomp draait mee, knop heeft voldoende weerstand, geen slangen los, slangen worden wel warm, bij ca. 80-85 gr. slaat koelfan aan.
vloeistofnivo is ok, achterin wordt het overigens wel warm !!??

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

kachel radiateur zit idd dicht, is een lastig klusje, maar je kunt proberen om de slangen naar de radiateur los te koppelen, en daar met perslucht doorheen te blazen, als je geluk hebt blaas je de zooi er uit, hierna doorspoelen met reinigingsmiddel, ik zelf probeer dan vaak met wat buisjes, extra slangen en een reservoir (emmer) en een pompje op een boormachine, (warm water in de emmer met reinigingsmiddel (zuur werkt erg goed, maar niet te sterk))een kringloopje te maken en spoel dat dan een uurtje oid door. even een kwartiertje spoelen, even een kwartiertje laten inwerken, weer spoelen etcetc.
suc6

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.