Chevrolet US Trans Sport: roestvorming

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

op de hoek aan het bovenkant van het raam aan de passagierszijde zit hele lichte roest. Ik ben wel eens op een sloperij geweest waar meerdere trans sports stonden en die hadden het ook. Wat is wijsheid? Het rubber waar het raam mee afgedekt is omhoog trekken of trek ik dan de kitlaag kapot?
Of gewoon tectyl ml erin spuiten en in de gaten houden? Het is hele lichte roest maar dan kan erger worden.

Venture

Geplaatst door Venture (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Beetje atf olie er bij in laten lopen, ik ken het probleem trouwens niet, en heb het ook nooit gezien bij de ts, wel de aluminium motorkap, daar vallen de gaten soms in.

gr

Peco Power

Santa (0), 15 jaar geleden

[quote=Mercury]Beetje atf olie er bij in laten lopen, ik ken het probleem trouwens niet, en heb het ook nooit gezien bij de ts, wel de aluminium motorkap, daar vallen de gaten soms in.

gr

Peco Power[/quote]
Olie over roest aanbrengen heeft geen enkele zin. Roest verwijderen is de enige juiste oplossing.
de op 2 na beste is het aanbrengen van een roestomvormer zoals Fertan of soortgelijk spul.

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat betekent dus de hele voorruit er uit halen, want de roest zal zich beslist in de rand hebben uitgebreid. Dat zal op den duur toch wel moeten, want door die roestvorming krijg je druk op de ruit en scheurt ie op een bepaald moment toch. ATF olie is zuurvrij en "kruipt" er iets makkelijker tussen, het sluit de corrosie grotendeels dan wel volledig af van de buitenlucht waar de ferro moleculen de zuurstofmoleculen weghalen om zodoende een reactie onder de noemer roest te creeeren. Beste remedie (maar een prijzige) is natuurlijk het verwijderen van de corrosie en er evt nieuw metaal in laten zetten. De door mij aangedragen oplossing vertraagd de reactie met de zuurstof, en kan zo de topicstarter wat meer tijd geven om te bedenken wat ie moet gaan doen. Aan het rubber zitten pulken geeft vast meer problemen en tectyl trekt er niet echt in.

Gr

Peco Power

kleijn (0), 15 jaar geleden

http://www.owachem.nl/indexolie.htm.
misschien is dit wat
blijft een lap middel uiteraard.
mvg willem2

Venture (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden.... het is echt heel klein maar wat klein is wordt groter..... ik heb het bij meerdere Trans Sports al gezien. precies onder de punt van het rubber van de raam....

Santa (0), 15 jaar geleden

[quote=kleijn]http://www.owachem.nl/indexolie.htm.
misschien is dit wat
blijft een lap middel uiteraard.
mvg willem2[/quote]
Willem, deze site bestaat niet (meer).
Klik hem zelf maar eens aan.

Heb zelf wel wat met Fertan gewerkt, vooral omdat dit met water nabehandeld dient te worden.
Bekijk dit draadje maar even: http://www.keversite.nl/forum/viewtopic....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.