Chevrolet US Trans Sport: h4 lampen werken niet op groot licht?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4

Nieuwe witte H4 lampen werken niet bij groot licht. In een andere auto (Mercedes) wel. Weet iemand hoe dit komt? Hebben US-cars een andere schakeling?

transploft

Geplaatst door transploft (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

ja, amerikanen hebben een andere schakeling, ze hebben nl geen relais, wat weer de verminderde lichtopbrengst verklaart ook. gebruik de zoekfunctie eens, ik heb er de afgelopen jaren vaak genoeg iets over geschreven.

gr

Peco Power

stoef (0), 14 jaar geleden

en hoe zit het dan voor de mensen die de "oude" lampen er uit willen halen en er dan xenon in willen zetten ?

gaat dat dan straffeloos ?

stoef

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

nee, dat kost je een HELE DURE LICHTSCHAKELAAR!!!!!! (en een dure set xenon, waar je niks aan hebt.

Misschien nog een keer ten overvloede, maar mijn wijze oude leermeester sprak altijd de volgende wijze woorden:

WAT GOED IS MOET JE GOED LATEN!

Dus geen rare dure systemen gaan inbouwen, rare lampen er op, etc etc. geeft alleen maar storingen en kost geld dat je beter ergens anders aan kunt uitgeven of wegleggen voor echt noodzakelijke dingen.

gr

Peco Power

transploft (0), 14 jaar geleden

Inmiddels uitgevogeld via de site van Osram dat hun serie genummerd 64193 geschikt is voor de Transsport. Het model Nightbreaker geeft volgens de firma Osram 90 % (!) meer licht. Model Silverstar geeft ook, volgens opgave, aanzienlijk meer lichtopbrengst.
Andere merken hebben geen duidelijk keuzemenu. Misschien dat de automaterialenhandel wel specificaties (i.v.m. US-cars) heeft van andere merken. Ik ga verder op zoek.

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Plaats er een relais tussen en er zal 's nachts een wereld voor je open gaan, nu loopt alles via de schakelaar, met de nodige verliezen.

gr

Peco Power

transploft (0), 14 jaar geleden

Inmiddels de genoemde Osram lampen in huis. Dat geeft al heel wat meer licht! Nu nog de oplossing van Peco Power toepassen en wie weet.
Overigens heb ik de lampen via Ebay voor de helft van de prijs (!) inclusief verzendkosten, uit Engeland laten komen. I.p.v. de gangbare 30 per twee nu dus 15 per twee.

rondepon (0), 14 jaar geleden

idd er gaat een wereld voor je open met een relais , maar maak ook een extra massa kabeltje van de lampstekker naar de auto zelf want dat is me een dun gevalletje.
En mijn motto is ... wat er naar toe gaat (stroom) moet ook weer terug .
Kijk de stekkers ook na want bij mij was het een geoxideerde bende.


gr. ron

stoef (0), 14 jaar geleden

heb phillips extreme power gekregen op de beurs, deze werken ook perfect in de ts

transploft (0), 14 jaar geleden

Nu aan de klus begonnen: ik koos ervoor vier relais te gebruiken omdat elke lampstand origineel ook apart gezekerd is. Het is wel even slikken om te knippen in de originele bedrading. Dus per lamp 1 voor groot en 1 voor dimlicht. Zwevende zekering van 10A per draad. Lijkt wat veel maar wel duidelijk en makkelijker bij evt. storingen. Rechts is klaar, het verschil is duidelijk. Ik meet bijna 2 Volt meer dan de linkerkant (14,2 ipv 12,3 bij draaiende motor). Dit weekend links nog. Ik heb de relais tegen het rechter schutbord geschroefd onder de schuine afneembare plaat die de ruitenwissermotor afdekt. Zitten ze mooi beschermd. Om de boel af te maken ook nog even de lampglazen polijsten, dan is de Brandaris er niets meer bij!

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

ik zei het al, er gaat ('s nachts) een wereld voor je open.

bedankt voor de feedback

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.