Chevrolet US Trans Sport: Hoge fluittuin na starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,4l V6

Hallo allemaal,

Mijn goeie oude trans sport vertoont een kuurtje. Met dit koude weer start hij goed, maar laat na het starten een hoge zoemende fluittuin horen. Dit doet hij dan onophoudelijk, op een ritje van een kwartier met buitenweg en bebouwde kom blijft hij het doen. Er zijn geen foutmeldingen of iets. Pas als de auto echt goed warm is, is de fluittoon weg (ik heb dan meestal 100 km over de snelweg gereden). Weet iemand wat dit kan zijn?

Alvast dank voor het meedenken en groetjes,

Henk

TransSport2003

Geplaatst door TransSport2003 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je je spanner van de multiriem laten controleren? of een geleiderol? Je aircopomp? je stuurbekrachtiging? je dynamo of en daar denk ik het sterkst aan.... je waterpomp?
Ook hebben deze transsports een luchtverwarmingssysteem, deze moet je egr proces versnellen, Als je deze types (vanaf 2000) start hoor je altijd zo'n stofzuiger geluid.... ook daar kan het in zitten. Ook je tellers willen wel een irritante toon laten horen en ook uit de bak willen wel eens irritante geluidjes wegkomen.
Het is het handigst als je de bron lokaliseerd, dus starten en onder de kap luisteren, evt met een lange schroevendraaier, die dienst doet als stethoscoop.
Ook de sterkte van het geluid kunnen wij hier niet horen, dus het is hier van achter het scherm erg lastig te analyseren.

gr

Peco Power

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Dankjewel voor je immer snelle reactie Peco!

Multiriem-systeem is nog niet zo lang (9 maanden) geleden nagekeken, geleiderollen zijn goed, airco ook, stuurbekrachtiging is ook goed, waterpomp is ook vorig jaar vervangen. Die laatste is het zeker niet, dat geluid ken ik heel goed, als de waterpomp stuk is, is dat een snerpender geluid, wat ik hoor is meer een stofzuiger, wat jij heel treffend verwoordt. Deze stofzuiger maakt die fluittoon. het geluid komt -voor mijn gevoel- onder de auto vandaan.

Het zou dus heel goed die stofzuiger kunnen zijn. Vraag is alleen of die fluittoon schadelijk is of wijst op defecten. Als hij warm is, na een lange rit, maakt hij dat geluid niet en ook in de zomer is er niets aan het handje.

Groetjes
Henk

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

hoi henk,
ik raak wel 'ns wat kwijt, maar kom jij niet uit friesland? Ik kan het ook mis hebben.
Maar goed, waarschijnlijk is je egr opwarmsysteem aan het klooien, loopt via een zekering in de kast boven de accu, maar weet zo even niet meer welke. Ik zal morgen even kijken. Mail mij je tel nr anders even, bel ik je even morgen. Er zit nl ook een relais in het rechterbinnenspatbord vooor dit systeem. We hebben wel eens 1 gehad met dat relais vol sluiting, en dan klapte de zekering. Auto reed gewoon zonder dat systeem dus als je de zekering er uit haalt en het gefluit is weg, dan is het duidelijk, het probleem zit daar! Ik zal eens even kijken of dat ook simpel te herstellen is.

Gr
peco power

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Hey Peco,

Wat weet jij toch een boel van onze heerlijke auto's! Ben nu trouwens even een paar daagjes weg en heb even tijd om over dit soort dingetjes na te denken, maar heb de TS nu niet bij de hand. Het is natuurlijk te hopen dat het die zekering is, maar iets in het rechtervoorspatbord (aan de accu-kant) kan het natuurlijk ook zijn. Ik reed vroeger veel over onverharde paden, zomer en winter en er zat dus enorm veel zooi in die wielkasten, die ik wel regelmatig schoonmaakte met de hogedrukreiniger. Het kan dus best zo zijn dat in dat relais water is gekomen, door mijn eigen toedoen.

Ik kom overigens niet uit Friesland hoor, maar uit het midden van het land. Helaas, anders zou ik mijn auto wel bij jou brengen, want jij bent zowat de koning voor de TS! Ik breng hem bij een niet te noemen adres in het oosten, toch ook nog een ritje van 80 km (ben namelijk, zoals ik al schreef, geen sleutelaar, maar vind de techniek leuk en leer graag daarover).

Als je nog iets weet, dan hoor ik het graag, want een zekering er uit trekken, dat lukt mij nog wel! ;)

Groetjes,

Henk (die voor een leuke reparatie best naar het Hoge Noorden wil komen, haha)

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Even een kleine update. Ik ben met de auto op wintersport geweest en wat denk je: nooit die fluittoon gehoord!!! En dat bij temperaturen tot -15! Teruggekomen in Nederland en bij regenachtig weer, floot hij er weer vrolijk op los. Ik denk dat het daarom, zoals peco al schreef, een vochtprobleem is. Ik laat de garage er naar kijken en houd jullie dan weer op de hoogte!

Groetjes,

Henk

jens1966 (0), 13 jaar geleden

hallo

heb het zelfde problem ,volgens mijn privegarage(kennis) is het de automatische (?) spannrol van de multiriemen.word volgende week vervangen.hij had tot nu toe meestaal (meestaal!!)gelijk.

groetjes Jens

als het opgelost is mail ik wel weer .

ps. ook met het koude weer. mij leek de mulie riem te slap, dus hij haalde hem eraf en draide aan de spanrol en van de rol kwam het geluid.bij mijn chevy,dus geen oplossing voor you,of wel.?

groetjes jens

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.