Chevrolet US Trans Sport: Schrapende toon bij starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,4l V6

Hallo allemaal,

Sinds 2003 heb ik mijn Trans Sport (nieuw gekocht bij de dealer). Na ongeveer een jaar begon hij af en toe bij het starten een enorm hard, schrapend (metaal over metaal) geluid te maken. Een geluid waarbij je meteen het ergste denkt en waarvan je niet vrolijk wordt. Heb toen aangegeven bij de dealer (die mij later ook gewoon opgelicht heeft met een 'zogenaamd' lekke V-pakking) dat dit zich voordeed, maar ze zeiden dat het volkomen normaal was en zeker geen kwaad kon. Ze hebben toen een keer de startmotor los gehaald en de starterkrans gesmeerd. Het euvel deed zich vooral voor bij vochtige en koude dagen.

Welnu, bij deze koude dagen, maakt hij het geluid bij iedere koude start. Van verre hoor je de auto als hij gestart wordt. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn en -belangrijker- kan ik niet beter gewoon een nieuwe startmotor laten plaatsen, voordat ik ergens in de middle of nowhere sta en iets is afgebroken en niet meer weg kan komen?

Alvast dank voor het meedenken.

Groetjes,

Henk

TransSport2003

Geplaatst door TransSport2003 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Henk laat na al die jaren eens controleren hoeveel metaal er al van die starterkrans is gesleten !!! Op 3 plaatsen is dit meer dan aan de rest van de omtrek. Eventueel starterkrans vervangen als bendix wisselen niet voldoende helpt. Schuin kantje aan de goede kant van de tand slijpen wil ook helpen maar alleen als je het zelf doet . Succes.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit soort zaken is gewoon kijken wat gebeurd er nu precies.
Dus auto op de brug, 1 man er in en de auto starten, nu goed analyseren wanneer het geluid ontstaat, dus bij het uitslaan van de bendix of bij het terug gaan van de bendix. Bij het uitslaan, dan is waarschijnlijk je starterkrans ingesleten, en dat is een lastige klus, want dan moet er het volgende gebeuren : startmotor er af, versnellingsbak er achter weg!!!, starterkrans bekijken en eventueel proberen met vijlen de zaak weer goed te krijgen, (moet je wel weten wat je doet!!!) of anders de starterkrans vervangen.........(duur grapje allen al in uren) maar misschien blijft je startmotor wel even hangen na het starten, dan kun je de bendix schoonmaken/ smeren of de startmotor laten reviseren of een nieuwe monteren........
Of je wacht af op beter weer en kijkt of ie het dan nog steeds doet.
Trouwens , als je mazzel hebt is het gewoon iets heel lulligs zoals een losgelopen startmotor bevestigingsbout, of een slechte massa of een geoxideerde aansluiting.......

Gr

Peco power

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Dank heren voor jullie reacties.
Zo handig ben ik niet met de auto, dus laat eea doen, alleen is het net als bij de tandarts als je daar met kiespijn komt: kiespijn weg en de auto vertikt het geluid te maken bij de garage. Mijn dealer heeft er altijd zijn schouders over opgehaald, zou geen kwaad kunnen, hebben eens een keer iets gesmeerd blablabla, toen was het wel eventjes weg. Nu ben ik weg bij de dealer (ben er achter gekomen dat ze reparaties hebben uitgevoerd die niet nodig waren, dingen op de rekening gezet die niet werden gedaan etc), dus heb niet meer echt vertrouwen in hun uitspraak dat het geluid geen kwaad kan. Ik ga er binnenkort wel weer even door mijn vaste garagist naar laten kijken. Denk dat een nieuwe startmotor nog niet zo gek is. Auto gaat zijn 8e jaar in en heeft nu 170000 gereden en moet er niet aan denken ergens in Oostenrijk of Italië te staan met een motor die niet meer aan de praat te krijgen is en volgens mij is een startmotor niet eens zo duur, toch?

Groetjes,
henk

TransSport2003 (0), 13 jaar geleden

Even een update: soms gaat het wat beter met starten, soms is het nog een lawaai, maar het lijkt of hij het wat minder gaat doen. Bij de volgende keer dat ik bij de garage ben, laat ik er naar kijken en zal ik jullie weer berichten.

Groetjes,

Henk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.