Chevrolet US Trans Sport: Koelsysteem buis

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4

Goedemorgen,

Vanmorgen iets raars, auto ging niet op LPG en temp liep heel snel op.

Koelvloeistof reservoir leeg..... Gelukkig had ik nog een jerrycan achterin staan.. Bij gevuld.. Sta ik te tanken zie ik het er zo weer onderuit lopen.

Er zit een gaatje in de metalen buis welke onder de auto naar de kachel achter loopt , hier spuit de vloeistof echt uit...

Enig idee of dit te repareren valt middels solderen oid? Of hebben jullie andere suggesties?

Hoor het graag...

Alvast bedankt..

Gr
Arno

zwagger

Geplaatst door zwagger (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat gaatje zou je wel kunnen solderen maar ik heb zo'n vermoeden dat dit dan ergens anders weer terugkomt,, rotte buis,, nieuwe buis monteren zou ik doen voor te solderen moet ie er ook onderuit om schoon te maken,zou ik meteen een nieuwe plaatsen je wilt dit natuurlijk niet onderweg meemaken

zwagger (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]dat gaatje zou je wel kunnen solderen maar ik heb zo'n vermoeden dat dit dan ergens anders weer terugkomt,, rotte buis,, nieuwe buis monteren zou ik doen voor te solderen moet ie er ook onderuit om schoon te maken,zou ik meteen een nieuwe plaatsen je wilt dit natuurlijk niet onderweg meemaken[/quote]
Goedemorgen Robby,

Bedankt voor je snelle reactie!

Nee , dit wil je inderdaad niet onderweg meemaken.. Zat hem nu al te knijpen de laatste 500 m van de pomp naar het werk..

Maar de dealer zal die buis ook niet hebben liggen denk ik? Als dat uit Amerika moet komen duurt dat wel even vrees ik...

Enig idee of ik hem ergens anders zou kunnen krijgen??

Kan ik in de tussentijd de leidingen afdoppen ? met andere woorden , weet iemand of dit een seperaat systeem wat naar achteren loopt is of is het in serie gelust met de rest van het koelsysteem?

Alvast bedankt weer!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je kunt eerst even wat afbellen natuurlijk er zijn genoeg amerikanen dealers en onderdelen verkopers in nederland, normaal als hij niet op voorraad is duurt hooguit een week

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

De buis kun je ook vervangen door een versterkte slang, doen ze met de airco ook. neem even contact op met een airco radiateurenservice in de buurt. tijdelijk kun je het ergste lekken wel voorkomen door er een stuk passend rubberslang over heen te zetten en deze goed vastzetten met tie-raps ik heb wel een donorauto, maar weet niet of die buis in betere staat is, en of die er heel uit wil.

je weet waar ik mijn delen bestel, dus misschien heeft hij zo wat liggen, de donorauto staat ook bij hem.

gr

Peco Power

zwagger (0), 14 jaar geleden

Goedemiddag,

bedankt voor de reacties, ga idd wel even bellen met hem.. Zat te denken om idd tijdelijk een slang eroverheen te schuiven, echter dit gaat me niet lukken zonder de buis door te zagen... volgens mij komt er dan te veel druk op de slang? Of zou het tijdelijk kunnen?

Wederom bedankt vast weer..

Gr
Arno

zwagger (0), 14 jaar geleden

Gisteravond toch maar onder de auto gekropen...

Wat er is gebeurd is het volgende, de leidingen zitten onder de hele auto met metalen beugels vast, behalve bij het begin van het chassis boven de achterbrug, hier zit een plastic connector .. Deze was losgekomen en daardoor waren de buizen iets gezakt. Hierdoor zat de ene buis tegen de ophangplaat van de niveauregeling aan te schuren..
Daar is het gaatje dus ook ontstaan...

Heb toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de leiding doorgezaagd.. Toen versterkte slang er overheen geschoven met 2 slangeklemmen.. Vooralsnog lekt het niet, dus als tijdelijke oplossing tot ik de nieuwe buizen heb..

Weet iemand of je de koppelingen aan het eind moet losdraaien of dat dat van die klik koppelingen zijn?

Gr
Arno

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.