Chevrolet US Trans Sport: Motor temperatuur indicator begint soms bij 40 soms bij 70 grade

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4 V6

Mijn indivator voor de motortemperatuur begint bij 40 graden celsius en eindtgt op 125 graden.
Recentelijk zag ik bij een indentieke auto als de mijne, ook benzine V6 uit 2003, dat de gedrukte waarde begon op 70 graden celsius!
Op dat getal na (70 ipv 40) was voor de rest was de volledige dashboard exact identiek aan mijn auto. Wie weet waarom dat is?

Samurai

Geplaatst door Samurai , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

jvr, 7 jaar geleden

Na even gegoogeld te hebben lijken er meerdere typen dashboards in de omloop te zijn, met als specifiek verschil deze beginwaarde. Het is uiteindelijk niet zo van belang wat de meter aangeeft als de motor net draait, alles onder 70 graden Celsius zou je kunnen beschouwen als "koud". De bedrijfstemperatuur en alles daarboven is belangrijker. Er had bijvoorbeeld ook 50 of 30 of 0 kunnen staan (0 wordt bij sommige oudere modellen toegepast).

Mogelijk heeft het met een overgang of update te maken van het dashboard en misschien andere componenten in de auto, die op het eerste gezicht niet opvallen of niet zichtbaar zijn (software). De Chevrolet Trans Sport werd alleen zo in Europa genoemd, maar Pontiac Trans Sport, Chevrolet Lumina en Oldsmobile Silhouette in de USA. Ondank dat het grootste verschil in de namen zit, kunnen er ook kleinere afzonderlijke verschillen zijn, zoals uitvoeringen (opties), kleurstellingen en wellicht verschillen in dashboards.

Samurai, 7 jaar geleden

Duidelijk JVR, super dank voor deze inzichten. Welnu waar moet de wijzer naar duiden tijdens rijden gemiddeld in NL 100 km/u. En waarop moet de wijzer duiden stationair in de file?

jvr, 7 jaar geleden

In principe altijd het midden, tussen de beide uitersten, bij rijden en stilstaan. En of de wijzer nu begint bij 40 of 70 graden, in de praktijk ligt de bedrijfstemperatuur altijd in het midden (om het voor elke bestuurder in een oogopslag duidelijk te maken, net als de oliedruk, accu spanning en overige meters). In een file zullen op een bepaald moment de koelventilatoren aan gaan, waardoor de wijzer niet (of nauwelijks zichtbaar) van plaats zal veranderen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.