Chevrolet US Trans Sport: Welke Maten voor Velgen met Banden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4 V6

In een poging iets meer power uit mijn Trans Sport te halen wil ik van de originele Chevrolet velgen en banden af en zoeken naar tweedehands setje velgen en banden in LICHTMETALEN uitvoering en ermee door vakantie door Europa houden komende winter.

1. Is dit een goede zet en zal het wat schelen in het optrekken vanaf een stoplicht?

2. Welke maten zijn gangbaar? 15, 16 of 17 inch? of allemaal? Als ik kies voor veelvoorkomende comfortabele 15 of 16 inch velgmaten, welke banden maten zijn dan het beste bij een Trans Sport?

Samurai

Geplaatst door Samurai , lid sinds 7 jaar geleden

6 Reacties

Mercury PRO, 7 jaar geleden

heeft geen nut.. wel eens een originele velg zonder band gewogen ? de originele velg is echt lichtmetaal....wat scheelt is de 215 70 15 band er op, dat is de echte amerikaanse maat...en optrekken? het is een suv/mpv geen drag racer... koop dan een camaro...

rondepon, 7 jaar geleden

ik rij zelf ook een ts van 2003 en een advies !!! luister naar Peter (Peco Power) heeft mij al vaak geholpen. doe voorzichtig met rechter voetje ,heb je het langste plezier van de auto.

Mercury PRO, 7 jaar geleden

Ik voel me gevleid Ron....

Samurai, 7 jaar geleden

Aah inzichtverrijkend dank u beiden, Heren volkomen mee eens, wist niet dat het lichtmetaal was, ik ben ene heel relaxte rijder, merk dat veel "Europese" stressers achtermij bumperkleven bij oprits omdat zij hun auto blieven hoekiger te berijden. Enzo dacht ik misschien mist mijn motor vermogen. Mijne maakt wel veel geluid vind ik in de kabine goed hoorbaar als je gas geeft. Misschien hoort dat zo. Ik trek normaal heel rustig op en zou dus scheit moeten heben aan de bumperklevende racers achter me en rustig de snelweg op trekken.

Welk toerental hebben jullie op je TS bij een snelheid van 120 km/u?

rondepon, 7 jaar geleden

toerental ongeveer 2200 rpm

gr. ron

william64, 7 jaar geleden

Samurai
Maakt hij een zwaar brommend geluid bij optrekken en is dit weg bij normaal rijden?
Zoiets als wat lijkt op een zonder uitlaat?!

Will

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.