Chevrolet US Trans Sport: Park Distance Control: werkt soms wel soms niet. Waarom?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4 V6

Sinds kort deze auti in bezit. De Park Distance Control werkte niet (PDC). Bij achteruit knipperde één rode lampje eens per seconde zonder piepjes ongeacht of er iets dichtbij de auto was of niet. Was mij verteld dat dit een hele dure reparatie is van 200 / 300 eur dus dacht ik laat maar zitten!

Gisteren nadat de garage de lampjes vervangen had links achter, werkte tot mijn verbazing daarna de park distance control weer! Ik zeer blij! Ik hoorde piepjes correct en zag oranje en rode lampjes bij nadering van objecten achter. Super!
Echter vandaag werkt het niet meer!!!

Waar zit hem hier de kneep in? Wat zorgt voor de haperende werking? Super dank alvast!

Samurai

Geplaatst door Samurai , lid sinds 7 jaar geleden

5 Reacties

jvr, 7 jaar geleden

Dit lijkt sterk op een los contact of connector bij de pdc-module, omdat het een intermitterende storing is en omdat hij werkte nadat er werkzaamheden zijn uitgevoerd (het vervangen van de lampjes) waardoor waarschijnlijk het losse contact per ongeluk (tijdelijk) werd hersteld.

Bij sommige auto's zit deze module in de achterbak, achter de bekleding (daar kun je redelijk eenvoudig bij). Begin in de buurt van de plek waar de garage de lampjes heeft vervangen met het zoeken naar onderdelen/bedrading die met de pdc te maken kan hebben. Het kan zomaar zijn dat je een losse connector even aan moet drukken om hem permanent te laten werken. Voel ook even of de vier (?) sensoren aan de achterzijde goed vast zitten. Ook kunnen er een of meer kortsluiting maken of beschadigd zijn, waardoor het hele systeem niet meer werkt: haal dan een voor een de sensor connectoren op de module eens los (wel op de juiste plek terug doen) om te zien welke er defect is.

Samurai, 7 jaar geleden

@jvr Super super dank voor je tips. Ik denk dat met jouw advies ik zelf dit mogelijk kan fixen. Ik heb even gekeken maar kan de module niet vinden. Mijn vermoeden is dat de moduele wat je bedoelt bij mij achterin zit, omdat direct na het hersluiten van wat lampjes links en rechts de PDC even werkte, en toen twee weken later ook weer één keer gewerkt. Het is mij een mysterieuze raadsel en ik ben bijna in hypnotiserende staat proberen te achterhalen wat ik ánders heb gedaan dan anders waardoor het even werkte, genoot van het achteruit rijden mijzelf ervan te vergewissen dat het syteem inderdaad vlekkeloos werkt op die korte momenten dat het werkte, maar heb geen idee waarom dan wel en dan niet.

Bij de module komen en de draadjes even heraansluiten lijkt het beste alsook de sensoren goed aandrukken. Achter welke kleed zit deze module achter? Links of rechts? bedoel je achter het rechtopstaande plastic zijkanten of achter de synthesiste kleed wat horizontaal ligt? Alvast dank!

jvr, 7 jaar geleden

De module zal waarschijnlijk in de buurt van één van de achterlichten zitten: een draad van een achteruitrijlicht voedt dan de pdc module en schakelt het systeem in. Soms wordt dit aangegeven met een kort geluidssignaal. Haal dus links of rechts (direct achter een lichtunit) de bekleding los (van welk materiaal dit is weet ik niet). Het kastje zal niet groter zijn dan ongeveer 10x10 cm, maar dat ligt uiteraard aan het merk.

Controleer ook eens of de achteruitrijlichten het sowieso wel doen. Als dit niet het geval is, is de kans erg klein dat het pdc systeem het wel doet.

Mercury PRO, 7 jaar geleden

heb je een trekhaak? en die recentel;ijk ook nog gebruikt?

Samurai, 7 jaar geleden

Heb de trekhaak wel recentelijk eruit laten halen, zal hem toch nooit gebruiken! de bedrading werd opnieuw verbonden met lichten links achter. Direct na het wegrijden van de garage deed toen de PDC het even, en twee weken later ook eens, toen het deed werkte het perfect! Uit deze logische conclusie zou het kunnen betekenen dat er inderdaad iets net wel net niet los/vast zit en het systeem geen permanente schade heeft.

Zal eens dit bekijken en het kastje opzoeken van ca 10 x 10 cm dank jullie beiden wel!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.